Un șofer a fost arestat pentru că a refuzat testarea cu aparatul etilotest

Autor: Marius Vișan 09 aug. 2021 Știri auto
Un șofer a fost arestat pentru că a refuzat testarea cu aparatul etilotest

În cursul zilei de ieri, 8 august, polițiștii Biroului Rutier Câmpina au dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Câmpina.

Bărbatul va fi tras la răspundere pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 4.50, conducătorul autoturismului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o rigolă aferentă sensului giratoriu al unui complex din municipiul Câmpina.

În urma producerii accidentului rutier, au rezultat doar pagube materiale

Deși emana puternic halenă alcoolică, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, acesta are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârșirii în data de 9 aprilie 2019, a infracțiunii de „Refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

”În cursul zilei de azi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea analizării dispunerii unei alte măsuri preventive”, se arăta în comunicatul polițiștilor rutieri emis la scurt timp după producerea evenimentelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide