Un şofer a fost filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini – VIDEO

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri
Un şofer a fost filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini – VIDEO

Dakota Randall, un american din Massachusetts, a postat pe Twitter filmul în care apare o maşină Tesla al cărei şofer doarme, la fel ca şi pasagerul de alături, în timp ce maşina se deplasa cu 90 km/h pe autostradă. Maşinile Tesla oferă o funcţie de pilot automat denumită Autopilot, dar aceasta nu este destinată conducerii maşinii fără şsupravegherea celui de la volan.

Randall spune că maşina de alături se deplasa cu 90 – 95 km/h pe o autostradă din Newton, Massachusetts. Şoferul a claxonat în încercarea de a-i trezi pe cei din maşina alăturată, fără succes însă. Americanul a mers în paralel cu maşina adormiţilor timp cde aproape un minut, după care a renunţat şi a accelerat, lăsând-o în urmă. Nu a anunţat însă poliţia, oamenii legii aflând despre această filmare de pe reţelele de socializare.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

„Am privit la maşina de lângă şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. Iniţial nu mi-a venit să cred aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a spus şoferul care a distribuit postarea.

Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că sistemul de monitorizare a şoferului aminteşte constant celui dela volan să rămână atenţi la trafic şi blochează folosirea funcţiei de pilot automat atunci când avertizările sistemului sunt ignorate.

 Comentarii
Inchide