Un șofer a plonjat cu un BMW în Someș. Mai avea puțin și ieșea la mal pe partea opusă

Autor: George Cristea 12 dec. 2020 Știri auto

Un șofer a plonjat cu un BMW în râul Someș. S-a întâmplat la Cluj, în zona Splaiului Independenței, lângă Cluj Arena. Nimeni nu își explică însă cum a reușit să parcurgă mașina o distanță atât de mare prin albia râului.

Intră în Galeria FOTO

„În cursul acestei seri, în jurul orei 18.30, un conducător auto în vârstă de 30 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Splaiul Independenței din municipiul Cluj-Napoca, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se cu autoturismul în râul Someș. În urma activităților de salvare, bărbatul a fost extras din interiorul autoturismului, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, au anunțat polițiștii de la IPJ Cluj.

După ce a plonjat în apă, mașina a continuat să înainteze prin albia râului, ajungând aproape de malul opus. Potrivit polițiștilor, mașina avea o viteză foarte mare în momentul în care șoferul a pierdut controlul direcției și a derapat pe Splaiul Independenței, plonjând în Someș de la o înălțime de 2,5 metri. Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ.

A plonjat cu un BMW în Someș: Operațiune de salvare complicată

Pentru salvarea celui de la volan, ISU Cluj a mobilizat o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. Doi pompieri s-au aruncat în apele înghețate ale Someșului pentru a-l scoate pe bărbat în siguranță. Aceștia au fost asigurați cu corzi pentru a nu fi luați de ape. Bărbatul a fost consultat de către echipajul SMURD, fiind conștient și cooperant. Ulterior, a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

 

În urmă cu numai câteva zile, o șoferiță a reușit o ispravă similară, plonjând cu mașina în Bistrița. Femeia a fost însă mai descurcăreață decât clujeanul de mai sus, reușind să iasă singură din mașină. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au găsit-o pe malul râului, conștientă, dar cu hipotermie.

Poliția îi avertizează pe șoferii care sunt tentați să calce pedala de accelerație chiar și atunci când se circulă în condiții de iarnă. Pentru a evita accidentele, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanța de siguranță față de autovehiculele care circulă în fața lor.

Este foarte important ca aceștia să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă sau all season, care oferă o aderență superioară și care reduc distanța de frânare atunci când carosabilul este acoperit de gheață sau zăpadă și când temperatura este redusă.

Șoferii sunt sfătuiți să apeleze la frâna de motor atunci când se deplasează pe drumuri acoperite de zăpadă pentru a reduce riscul de a derapa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide