Un șofer beat, care a provocat un accident cu 4 mașini, a murit în secția de poliție

Autor: George Cristea 07 mart. 2021 Știri auto

Un șofer beat, care a provocat un accident cu 4 mașini, a murit în secția de poliție la câteva ore după ce fusese externat din spital.

Bărbatul în vârstă de 67 de ani, a produs un accident rutier în Valea Călugărească, pe DN1B, în care au fost implicate patru mașini. Potrivit IPJ Prahova, accidentul a avut loc joi, iar polițiștii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celorlalți 3 conducători auto, rezultatul la testarea cu aparatul etilotest a fost negativă.

Intră în Galeria FOTO

Bărbatul de 67 de ani fusese singurul dintre cei cinci șoferi care rămăsese încarcerat în urma accidentului. Acesta a fost transportat la spital, dar a fost externat în aceeași zi, medicii considerând că nu are leziuni care să necesite spitalizare. Numai că, revenit la secția de poliție pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs accidentul, bărbatul s-a simțit rău și a decedat.

Un șofer beat a murit în secția de poliție. Fusese descarcerat cu câteva ore mai devreme

„La data de 4 martie a.c., în jurul orei 19:00, după  externarea din unitatea medicală,  bărbatul de 67 de ani a fost condus la sediul poliției pentru audiere, împreună  cu ceilalți conducători auto implicați în accidentul petrecut pe DN 1 B, în cursul zilei. În sediul secţiei de poliţie, în jurul orei 21:00, înainte de a fi audiat, bărbatului i s-a făcut rău, motiv pentru care poliţiştii au solicitat prezenţa unui echipaj medical”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Echipajele medicale sosite la faţa locului au aplicat manevre de resuscitare fără succes, bărbatul fiind declarat decedat. Trupul neînsuflețit a fost transportat la SML Prahova pentru efectuarea necropsiei. Procurorii verifică acum împrejurările în care a survenit decesul, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil, în acest caz medicii au trecut cu vederea o hemoragie internă cauzată în urma accidentului.

Numeroase accidente sunt provocate în România de șoferi care au consumat alcool. Anul trecut, un bărbat s-a răsturnat cu mașina pe contrasens, pe Autostrada Soarelui. Polițiștii au descoperit că acesta era băut și nu avea permis de conducere. Fenomenul este atât de răspândit, încât Poliția Rutieră cumpără 3.000 de etilometre pentru a lupta cu alcoolul la volan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide