Un șofer în comă alcoolică s-a răsturnat pe contrasens pe Autostrada Soarelui

Autor: George Cristea 19 oct. 2020 Știri auto

Un șofer aflat în comă alcoolică s-a răsturnat cu mașina pe contrasens pe Autostrada Soarelui. Primele cercetări arată că bărbatul nu avea permis de conducere.

Intră în Galeria FOTO

Un bărbat care circula cu alcoolemie record s-a pierdut controlul volanului, pe Autostrada Soarelui, a trecut prin balizajul ce separă sensurile, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat. Prima analiză de sânge a arătat o alcoolemie de 3,15 la mie. Accidentul s-a produs pe A2, la kilometrul 36, într-o zonă în care traficul este restricționat pe o singură cale de mers.

Din cercetări a reieșit că un bărbat ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, trecând prin balizajul ce separă sensurile de mers, după care ar fi pătruns pe contrasens, unde s-ar fi răsturnat și ar fi rămas imobilizat pe banda de decelerare.

„Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1.16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice. În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3.15 mg/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2.97 mg/l”, au anunțat polițiștii.

Ce riscă șoferul aflat în comă alcoolică, răsturnat cu mașina pe Autostrada Soarelui

În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. În autoturism se mai aflau 3 persoane. Din fericire, în urma evenimentului, acestea nu au fost persoane rănite. În schimb, balizajul la locul accidentului a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, iar Judecătoria Lehliu-Gară a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Reamintim că, în România, toleranța în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului este zero. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide