Un șofer beat și drogat a intrat intenționat într-un parapet după ce s-a certat cu o femeie în trafic

Autor: Daniel Samoilă 04 ian. 2022 Știri auto
Un șofer beat și drogat a intrat intenționat într-un parapet după ce s-a certat cu o femeie în trafic

Un tânăr șofer a început cu stângul anul 2022. Acesta s-a certat cu o femeie în trafic și a intrat intenționat cu mașina într-un parapet.

Incidentul s-a petrecut luni, 3 ianuarie, în municipiul Câmpia Turzii din județul Cluj. Bărbatul se afla sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive și s-a certat cu o femeie. Apoi, acesta a făcut un gest extrem și a intrat intenționat cu mașina într-un parapet.

Bărbatul a fugit de la locul accidentului, dar a fost găsit ulterior de polițiști într-o altă localitate.

Ce alcoolemie avea șoferul care a provocat acccidentul

Potrivit stirileprotv.ro, conducătorul auto în vârstă de 26 de ani a fost găsit de oamenii legii în localitatea Viișoara.

În urma testării cu aparatul alcooltest, se pare că șoferul avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost testat și cu aparatul drogtest, rezultatul fiind pozitiv.

Ulterior, șoferul a fost dus la un spital pentru a i se recolta probe biologice.

”În jurul orei 10.10, poliţiştii municipiului Câmpia Turzii au fost sesizaţi cu privire la o stare conflictuală care se desfăşura pe strada Grădinilor, între un bărbat şi o femeie aflaţi într-un autoturism. Totodată, prin intermediul sesizării au fost oferite date despre avarierea autoturismului respectiv, în urma acroşării unui parapet stradal.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost testat şi cu aparatul DrugTest, care a indicat rezultat pozitiv la substanţe cu efect psihoactiv, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice”, a transmis IPJ Cluj.

La ce alcoolemie ți se suspendă permisul de conducere

Potrivit Codului Rutier, versiunea actualizată din 2021, șoferul care va prins băut la volan cu o alcoolemie cuprinsă între 0,1 și 0,8 g/litru alcool pur în aerul expirat va primi o amendă în valoare de 1.305 lei și între 9 și 20 de puncte-amendă.

De asemenea, respectivei persoane i se va suspenda permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Dacă te-ai urcat beat la volan riști și să ajungi la închisoare. Fapta devine infracțiune în momentul în care aparatul etilotest afișează o alcoolemie mai mare de 0,4 g/litru alcool pur în aerul expirat (cel puțin 0,8 g/litru alcool pur în sânge).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide