Un șofer a fost prins în timp ce circula fără permis și cu actele expirate

Autor: Daniel Samoilă 05 ian. 2022 Știri auto
Un șofer a fost prins în timp ce circula fără permis și cu actele expirate

Polițiștii rutieri din Prahova au fost uimiți de ce au descoperit la un bărbat care conducea o mașină. Acesta nu avea permis de conducere, actele erau expirate, iar autoturismul se afla sub sechestru.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a fost prins de polițistii rutieri din localitatea Florești în data de 3 ianuarie 2022, la ora 12:00. Bărbatul circula pe Drumul Județean 720 D, către comuna Dărmănești și a fost oprit de oamenii legii pentru un control de rutină.

Polițistii i-au solicitat bărbatului să prezinte documentele personale. S-a constatat că acesta era din comuna Filipeștii de Târg și a declarat că nu are asupra sa documentele solicitate.

Un bărbat conducea pe drumurile din Prahova fără permis auto

Potrivit observatorulph.ro, în urma verificărilor efectuate în baza de date, se pare că bărbatul nu avea permis auto pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult decât atât, se pare că bărbatul nu avea polița RCA valabilă și Inspecția Tehnică Periodică era expirată. De asemenea, mașina pe care o conducea se afla sub sechestru.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Ce riști dacă circuli fără să ai permisul auto

Potrivit Codului Penal, dacă conduci o mașină pe drumurile publice fără să ai permis riști pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani.

„Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, se arată în Codul Penal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide