Un șofer cu permisul suspendat nu a respectat semnalul polițiștilor. S-a oprit în două mașini aflate la semafor

Autor: ProMotor 23 feb. 2021 Știri auto

Un bărbat de 21 de ani, din Podari, județul Dolj, a fost imobilizat de polițiști după ce acesta a condus deși avea permisul suspendat. S-a întâmplat în ziua de marți, 23 februarie.

Tânărul a fost observat de un echipaj din cadrul Biroului Rutier care se afla pe Str. Nicolae Titulescu din Craiova, care i-a făcut semnalul regulamentar de oprire. Șoferul nu s-a conformat. Din contră, el a mărit viteza, iar oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului.

Cursa s-a încheiat la intersecția cu Strada Doljului, unde autoturismul a intrat în coliziune cu două autoturisme oprite la culoarea roșie a semaforului.

Conducerea unei mașini cu permisul suspendat este o infracțiune

În urma evenimentului rutier, au rezultat doar pagube materiale, spun reprezentanții IPJ Dolj. Conform acestora, polițiștii au stabilit că tânărul are permisul de conducere suspendat.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate.

Ce spune legislația rutieră în privința conducerii unui vehicul fără a deține permis auto?

Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea unei mașini fără permis auto.
Mai mult, dacă o persoană este prinsă de mai multe ori conducând fără permis, este posibil să ajungă în situația unui concurs de infracțiuni sau a unei recidive.

În anumite cazuri este posibil ca pedeapsă să poată fi aplicată cu executare. În ceea ce privește conducerea cu permisul suspendat, aceasta se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Un alt caz asemănător a fost depistat săptămâna aceasta. Jucătorul de fotbal Florinel Coman s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins conducând cu 165 de km/h. Fotbalistul a fost prins de radar pe A2. Jucătorul celor de la FCSB a prezentat un permis de conducere care nu este valabil în România. Astfel el s-a ales cu dosar penal pentru „conducere pe drumurile publice fără a deține permis”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide