Un șofer nu a fost primit în parcarea unui spital pentru că avea mașina electrică

Autor: ProMotor 14 mai 2024 Știri auto
Un șofer nu a fost primit în parcarea unui spital pentru că avea mașina electrică

Un tată care își ducea copilul la spitalul Alder Hey din Liverpool spune că nu a fost lăsat să-și lase mașina în parcarea instituției pe motiv că era electrică.

Un șofer din Marea Britanie a apelat recent la rețelele de socializare pentru a-și exprima frustrarea după ce s-a confruntat cu o situație neobișnuită. Imaginați-vă că vă duceți copilul la spital, dar vi se refuză accesul în parcare pentru că aveți un vehicul electric. Este exact ceea ce i s-a întâmplat lui Paul Freeman-Powell.

Incidentul a avut loc la spitalul Alder Hey din Liverpool, Marea Britanie. Bărbatul, care avea o programare la medic pentru fiul său, susține că a fost refuzat într-una dintre parcările spitalului din cauza unei interdicții temporare pentru vehiculele electrice.

Șoferul a fost întâmpinat de pancarte cu „Vehicule electrice interzise” chiar în fața incintei. De asemenea, el a vorbit cu un agent de securitate care l-a informat că bateria vehiculului său electric ar putea „reacționa” cu structura metalică a parcării, provocând un „incendiu” sau chiar o „explozie”. Deși această explicație nu a avut sens pentru proprietarul EV-ului, acesta s-a conformat și a parcat afară, deoarece nu dorea să rateze programarea fiului.

În urma experienței sale frustrante, Freeman-Powell a apelat la rețelele de socializare pentru a se plânge. El afirmă că vehiculele cu motoare termice sunt de 20 de ori mai susceptibile de a lua foc decât vehiculele electrice și solicită mai multe informații despre procesul decizional al spitalului cu privire la această interdicție.

Spitalul a emis o declarație pentru BBC în care a explicat că „a restricționat temporar parcarea vehiculelor electrice într-una dintre parcările noastre mai mici, în timp ce îi modernizăm sistemul de stropire în caz de incendiu”, la recomandarea Serviciul de pompieri și salvare din Merseyside. Declarația continuă: „Vehiculele electrice pot în continuare să parcheze în parcarea principală a spitalului nostru”, care, se pare, ar avea 14 locuri dedicate, echipate cu încărcătoare pentru vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Liverpool Echo - X



Comentarii
Inchide