Un șofer român a făcut plinul de sute de ori la benzinăriile din Belgia fără să plătească

Autor: Cristian Gubandru 01 mai 2022 Știri auto
Un șofer român a făcut plinul de sute de ori la benzinăriile din Belgia fără să plătească

Un șofer român de camion a făcut plinul de sute de ori la benzinăriile din Belgia fără să plătească folosind echipamente de skimming la terminalele de plată.  Șoferul român a alimentat la benzinării din toată țara de 262 de ori, fără să plătească, iar apoi a vândut motorină altor șoferi de camion pentru doar 0,8 euro pe litru. De regulă șoferii cumpărători erau turci sau iranieni.

Echipamente de skimming, montate în benzinăriile din Belgia

Un angajat al unei benzinării din Meer (Hoogstraten) a anunțat poliția pe 4 februarie 2020, după ce a observat un șofer de camion care folosea echipamente de skimming. Acesta monta o placă de metal neagră care avea o baterie și o cameră la terminalul de plată al benzinăriei pentru a afla parolele cardurilor celor care plăteau.

Echipamentul de skimming a permis ca datele de pe cardurile de combustibil să fie copiate și transferate pe alte carduri. Concomitent camera a surprins codurile introduse de șoferii care plăteau in benzinăriile din Belgia.

Prin imagini de la camerele de supraveghere ale benzinăriei Meer, anchetatorii au ajuns la românii Barbaros Y. (51) și Mihai S. (41).  Poliția a percheziționat locuința lui Y. din România pe 23 noiembrie 2021. Inspectorii au găsit acolo echipamente de skimming și un hard disk care conținea fotografii cu coduri.

Românul în vârstă de 51 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către un tribunal din Turnhout, Belgia, pentru fraudă pe scară largă cu carduri de combustibil.

Cercetările ulterioare au scos la iveală că inculpații au alimentat cantități mari de combustibil între 2015 și 2020 prin fraudă informatică.

Sursa: newsfounded.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide