Un șofer român din Franța a fentat ani de-a rândul taxa de autostradă

Autor: ProMotor 10 mart. 2022 Știri auto
Un șofer român din Franța a fentat ani de-a rândul taxa de autostradă

Un român în vârstă de 30 de ani a fost arestat în regiunea franceză Isère. S-a întâmplat după s-a constatat că tânărul ar fi comis de 186 de ori o metodă inedită de înșelăciune. El reușea să păcălească barierele de la intrarea pe autostrăzi prin așa-numita metodă ”trenulețul”.

Românul a fost arestat vineri, 4 martie, în regiunea Isère. El este suspectat că a forțat de 186 de ori bariera la staţiile de taxare de pe autostradă. Timp de mai multe săptămâni, jandarmii din La Verpillière (Isère) au încercat să dea de urma unui automobilist care folosea tehnica ”trenulețul” la staţiile de taxare din Nord-Isère şi Ain.

Suspectul a fost interceptat în localitatea La Tour-du-Pin

Brigada motorizată din La Verpillière a fost chemată la fața locului în urma unei plângeri din partea companiei de autostrăzi Area.

Aceasta din urmă deschisese un dosar pentru fraudă împotriva unui șofer român de camion cu platformă, înmatriculat în Bulgaria, care folosea metoda ”trenulețul”, o tehnică ce constă în lipirea vehiculului de cel plasat chiar înaintea sa pentru a profita de bariera ridicată şi a trece fără să plătească.

Românul a fost interceptat la volanul camionului său. El a fost reținut pentru fraudă și eliberat a doua zi, în așteptarea procesului. De asemenea, vehiculul său a fost confiscat.

Tânărul în vârstă de 30 de ani va trebui să răspundă pentru faptele sale pe 1 iulie, în fața tribunalului judiciar din Bourgoin-Jallieu. El riscă o amendă mare, restituirea contravalorii taxelor de autostradă neplătite, precum și o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit companiei de autostrăzi, suspectul a forțat poarta de taxare de 186 de ori, provocând un prejudiciu de aproape 20.000 de euro. În viitorul apropiat, în Normandia, poliția nu va mai fi nevoită să urmărească acest tip de comportament.

La sfârșitul anului 2024, mașinile vor putea trece fără să se mai oprească la cabina de taxare pe autostrăzile A13 şi A14, care leagă Parisul de Normandia, deoarece trecerea lor va fi detectată de senzorii din stațiile de taxare, a anunțat compania de autostrăzi Sanef în decembrie 2021.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide