Un șofer s-a filmat în timp ce atinge 249 de km/h pe Autobahn cu VW Golf 8 R. Testul de viteză a fost făcut pe timp de noapte – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2020 Știri auto

Automann-TV a postat pe YouTube un clip care ne arată noul Golf R Mk8 în momentul în care atinge viteza maximă pe autostrada germană fără limită de viteză (Autobahn). Potrivit Volkswagen, acesta este limitată electronic la 250 km / h.

Cu toate acestea, viteza poate fi mărită până la 270 km / h cu pachet R-Performance, care adaugă și modurile de conducere Drift și Special, precum și un spoiler și roți de 19 inci.

VW Golf R 2021 are tracțiune integrală și este alimentat de un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, care este conectat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj cu șapte trepte. Modelul produce 320 CP / 235 kW) și un cuplu de 420 Nm). Sprintul 0-100 km / h se face în 4,7 secunde.

Sistemul de tracțiune integrală este controlat de un manager al dinamicii autovehiculului, perfect integrat cu celelalte sisteme ale trenului de rulare, cum ar fi blocarea electronică a diferențialului punții față (XDS) și controlul adaptiv al șasiului DCC. Prin urmare, noul Golf R oferă caracteristici optime de tracțiune, manevrare neutră și exactă, precum și agilitate maximă. Obiectivul dezvoltării a fost obținerea plăcerii maxime la volan, la un nivel nemaiîntâlnit până acum.

Golf R este cel mai puternic Golf de serie al tuturor timpurilor

Motorul high-tech cu injecție directă este caracterizat de soluții inovatoare pentru detalii individuale, cum ar fi integrarea unui circuit răcit cu apă pentru dirijarea gazelor arse spre turbosuflantă în chiulasă sau distribuția variabilă cu sistem de reglare cu arbore cu came dublu.

Noul Golf R este cel mai puternic model Golf din istoria acestui best-seller, din care s-au vândut peste 35 de milioane de unități. Versiunea originală a acestei mașini sport a debutat în 2002 ca Golf R322, cu 241 CP și tracțiune integrală. În 2003, a devenit primul Volkswagen echipat cu o cutie de viteze cu ambreiaj dublu.

Golf R 2021 s-a lansat deja în Marea Britanie, unde are un preț de pornire de 39.270 lire (aproximativ 42.000 de euro) pentru cel mai rapid hatchback din gama Volkswagen. Modelul concurează cu Audi S3 Sportback, BMW M135i și Mercedes-AMG A35. Cum a decurs testul de viteză, efectuat pe timp de noapte, puteți vedea în clipul video de mai jos.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Automann-TV


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide