Un spaniol a câștigat procesul intentat companiei Tesla pentru că i-a vândut un Model 3 cu numeroase defecte (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 15 iun. 2022 Știri auto

Un mecanic din Spania a rescris istoria justiției spaniole după ce a câștigat un proces intentat companiei Tesla. Motivul pentru care ibericul a dat în judecată producătorul american de mașini electrice a fost acela că i-a vândut un Model 3 care prezenta numeroase defecte. Acum, compania va trebui să-i plătească despăgubiri în valoare de peste 62.000 de euro.

Mașina nou-nouță era plină de defecte, unele dintre ele majore

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Autodeclarat un împătimit al mărcii americane, Angel Gaitan este un mecanic auto din Madrid. El a devenit client Tesla în 2013, iar ultimul vehicul cumpărat a fost un Model 3, în 2020.

Din păcate pentru el, noua mașină prezenta numeroase defecte. Capota era strâmbă, un panou interior al motorului era ciobit, iar ștergătoarele uzate. Însă, cea mai gravă defecțiune era un punct de sudură distrus.

Drept urmare, Gaitan s-a decis să acționeze în instanță Tesla Spania. El și-a făcut cunoscută intenția prin intermediul canalului personal de YouTube și a platformei Instagram.

„Mașina a venit cu o caroserie prost sudată, iar ei mi-au spus că ar trebui să o duc la ei. Aveam opțiunea de a o returna online în 15 zile, însă în acest interval se afla în service-ul lor și, astfel, am depășit termenul. Mi-au spus că trebuie sudată din nou, însă le-am spus că nu voi permite una ca asta la o mașină nouă. Le-am zis: că dacă nu vor veni cu o altă soluție voi face totul public. Nu m-au luat în serioa, ba chiar au râs de mine. Elon Musk este cel mai bogat om din lume, iar Spania este o țară de care nu-i pasă”, a declarat Angel Gaitan pentru El Periodico de Espana.

Câți bani va primi spaniolul din partea Tesla Spania?

Reprezentanții companiei nu au oferit nici o reacție oficială. În schimb, în timpul procesului, au susținut Tesla Model 3 nu este un vehicul de ultimă generație, încercând în acest fel să argumenteze că nemulțumirile lui Gaitan nu erau întemeiate. Judecătorul în cauză nu a considerat însă acest lucru convingător.

„Expertul spune că defectele nu au darul de a compromite integritatea structurală sau siguranța vehiculului. Totuși, s-a dovedit că mașina nu îndeplinește standardele de calitate așteptate de la o marcă prestigioasă precum Tesla”, se precizează în sentința instanței de judecată, care i-a dat câștig de cauză tânărului mecanic.

Astfel, Tesla Spania a fost obligată să-i plătească acestuia suma de 62.330 de euro. Aceasta reprezintă o mare parte din contravaloarea mașinii, pe care Gaitan a plătit în urmă cu doi ani 72.000 de euro.

Sursa citată susține că nu există un alt caz similar cu acesta în toată istoria juridică spaniolă.

Sursa: El Periodico de Espana

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide