VIDEO: Cum a supraviețuit un șofer într-un Tesla Model 3 peste care a căzut un copac uriaș

Autor: Mihai Morcovescu 14 iun. 2022 Știri auto

Rezistența la șoc a modelelor Tesla este arhicunoscută, iar cea mai recentă dovadă vine tocmai din China. Un șofer care conducea un Model 3 pe o stradă dintr-un oraș de provincie din această țară a fost la un pas de moarte după ce un uriaș copac a căzut peste mașina sa.

Tesla Model 3 suportă sarcini până la de patru ori masa proprie!

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacă vezi imaginile ai putea crede că șoferul a sfârșit tragic. În realitate, însă, conducătorul auto asiatic a scăpat fără nici o zgârietură, ci doar cu o sperietură zdravănă.

Acest lucru a fost posibil datorită plafonului panoramic din sticlă al lui Tesla Model 3, care este extrem de rezistent. Deși calitatea filmulețului nu este tocmai bună, acoperișul pare să nici nu se fi spart.

Mai mult decât atât, deși electrica americană a fost imobilizată sub greutatea uriașului copac, portiera șoferului a rămas intactă. De altfel, martorii spun că acesta a ieșit din mașină pe ușă, care se poate observa că este deschisă.

Tesla se poate lăuda cu faptul că mașinile pe care le produce prezintă cel mai scăzut risc de potențială rănire a pasagerilor. De altfel, acest lucru a fost certificat la testele efectuate în 2018 de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Atunci, Model 3 a obținut cele mai bune calificative la capitolul siguranță dintre toate mașinile testate. Oficialii companiei de peste Ocean spuneau la acea vreme că acoperișul acestui model poate rezista la sarcini de până la de patru ori greutatea proprie, cu o deformare minimă.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jay in Shanghai / Twitter


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide