Un super-SUV Audi RS Q8, scufundat în doar câteva zile de la livrare

Autor: ProMotor 28 ian. 2020 Știri auto

Un Audi RS Q8 model 2020 a ajuns să se scufunde într-un canal din micul oraș olandez Reeuwijk-Dorp, la doar câteva zile de la livrare.

Presa locală scrie că șoferul acestui Audi a pierdut controlul SUV-ului și s-a oprit într-un canal plin cu apă. Din fericire, apa nu era foarte adâncă, iar șoferul a reușit să scape nevătămat.

Acest Audi RS Q8 a fost înmatriculat pe 4 ianuarie, astfel că proprietarul s-a bucurat de SUV doar trei săptămâni înainte de a-i testa calitățile subacvatice. Nu știm dacă vehiculul își va recăpăta prea curând calitățile pe care le avea atunci când a fost cumpărat, dar cert este apa și electronica nu se împacă prea bine.

VEZI GALERIA FOTO

Din punct de vedere vizual, nu par a exista pagube mari, dar dacă mașina a stat scufundată există șanse ca apa să fi inundat cabina. Merită să mai amintim aici că la interior, scaunele sport sunt acoperite cu piele Nappa, au funcția de masaj și sunt ventilate.

Audi RS Q8 este o mașină destul de impresionantă. Motorul V8 de 4 litri turbo produce nu mai puțin de 591 CP și un cuplu de 800 Nm, ceea ce îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km / h în 3,8 secunde, și la 200 km / h în 13,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar pachetul opțional dynamic plus permite atingerea a 305 km/h.

Audi RS Q8 vinde cu sistemul mild-hybrid (MHEV) de 48 de volți. Componentele acestui sistem reduc consumul cu până la 0,8 litri la 100 de kilometri parcurși. La încetinire și frânare, sistemul recuperează până la 12 kW, energie stocată în bateria litiu-ion.

La interior, scaunele sport sunt acoperite cu piele Nappa, au funcția de masaj și sunt ventilate.

În cazul acesta nu putem decât să-l compătimim pe șofer, și să sperăm că are Casco, altfel situația este destul de tragică pentru portofelul său.

Nu știm cât costă în Olanda, însă în Germania preţul de pornire pentru RS Q8 este undeva de la 127.000 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1.com



Comentarii
Inchide