Un Fiat X1/9 surprins la RAR demonstrează că românii sunt fanii mașinilor clasice – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 mart. 2023 Știri auto

Un Fiat clasic a fost surprins la Registrul Auto Român. Mica mașină sport italiană arată foarte bine, în ciuda vârstei sale înaintate.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, mașinile tind către electrificare sau către sisteme alternative de producție. Cine știe, poate vom vedea și combustibili alternativi în anii ce vor urma.

Chiar dacă tendințele actuale înclină balanța în favoarea mobilității electrice și piața se schimbă pentru a acomoda trecerea la aceste vehicule noi, există oameni care încă nu doresc să renunțe la mașinile cu motoare termice, convenționale. Există și oameni care nu vor să renunțe la mașini clasice în stare foarte bună, așa cum este și acest Fiat X1/9 pe care l-au surprins cei de la Registrul Auto Român.

Exemplarul care apare în postarea publicată pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial înfățișează un exemplar de Fiat X1/9 care se prezintă într-o stare foarte bună. Caroseria desenată de Bertone arată foarte bine și suntem siguri că și starea tehnică egalează aspectul îngrijit al acestui exemplar.

Fiat X1/9 este o mică mașină sport

Chiar dacă nu ne-au fost oferite date concrete despre mașină, precum anul fabricației și motorul pe care îl ascunde sub caroseria imaculată. Chiar și așa, vă putem spune că acest model a fost produs între anii 1972 și 1989. Între 1972 și 1982 a fost produs de Fiat și ulterior de Gruppo Bertone, din 1982 până 1989.

Din punct de vedere tehnic, mașina folosea o arhitectură cu motor montat central și tracțiune pe puntea spate, precum Toyota MR2, spre exemplu. Era o mașină sport de mici dimensiuni, ușoară, echipată cu motoare mici.

Selecția de motoare includea un propulsor cu patru cilindri în linie și 1,3 litri, care era conectat la o cutie de viteze manuală cu patru trepte. Acesta producea o putere modestă de 75 CP. Motorul mai mare, cel de 1,5 litri, livra 85 CP și era conectat la o cutie manuală cu cinci trepte de viteză.

La o simplă căutare pe anunțurile de mașini second-hand, am putut observa că mașinile în stare bună se vând cu aproximativ 10-15.000 de euro. Cel mai scump exemplar listat la momentul redactării acestui articol costa 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Registrul Auto Român Oficial


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide