Un Volvo intră pe contrasens și se tamponează cu un camion Scania. Șoferul scapă nevătămat

Autor: Marius Vișan 14 oct. 2020 Știri auto

De-a lungul istoriei sale, Volvo a devenit un producător renumit pentru standardele și inovațiile sale de siguranță și, în epoca modernă, a păstrat aceeași reputație intactă.

Un accident rutier care a avut loc în Sarpsborg, Norvegia, în anul 2018, reiterează în continuare reputația de siguranță a vehiculelor Volvo. Break-ul înălțat Volvo XC70 rula normal de-a lungul drumului înainte ca șoferul să facă o eroare care aproape l-a ucis.

Întregul accident a fost înregistrat de o cameră de bord a vehiculului care se afla în spatele mașinii Volvo, care a frânat brusc pentru a nu lovi mașina distrusă. Se poate vedea cum un Volvo XC70 negru se îndreptă spre contrasens și lovește un camion.

După impact, Break-ul este proiectat înapoi pe banda sa de mers, iar mașina care circula în spate oprește la limită. Se poate observa că șoferul din Volvo își revine după șocul impactului și încearcă să coboare din mașină.

El s-a ales cu permisul suspendat pentru trei luni, deoarece a fost vina sa pentru producerea accidentului.

Video

Volvo produce cele mai sigure mașini din lume

Chiar dacă în clip este vorba de un alt model Volvo, trebuie să știți să vedeta gamei, la testele de siguranță, este SUV-ul XC90. La niște teste efectuate în anul 2015 modelul a obţinut 97% la protecţia pasagerilor, şi un covârşitor 100% la nivelul sistemelor de siguranţă, acesta fiind cel mai bun punctaj din toate maşinile testate în 2015.

Timp de zeci de ani, numele Volvo este sinonim cu „Siguranță și durabilitate”. Compania a făcut o prioritate din siguranța șoferului și pasagerilor, în mașinile Volvo, încă de când a inventat centura de siguranță în 3 puncte, care, ulterior, a devenit standard pentru toate mașinile.

Break-ul de familie Volvo XC90, lansat în anul 2002, și înlocuit cu un model din a doua generație în 2015, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure mașini din toate timpurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide