O Tesla Model 3 a provocat un accident grav din cauza problemelor de frânare

Autor: Daniel Samoilă 13 dec. 2021 Știri auto

Lovitură de imagine pentru Tesla, compania condusă de Elon Musk. Un exemplar Tesla Model 3 folosit ca taxi a fost implicat într-un grav accident în Paris. Potrivit informațiilor din presa străină, acel exemplar Tesla ar fi provocat accidentul din cauza problemelor de frânare.

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în urma incidentului din capitala Franței. Cinci dintre oameni au avut răni severe și viața le-a fost pusă în pericol.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul a avut loc pe 11 decembrie, în jurul orei 21, în arondismentul 13 din Paris. Potrivit relatărilor presei din Franța, conducătorul modelului Tesla a declarat că mașina a început brusc să accelereze și nu a mai putut frâna.

Primarul arondismentului 13 a scris pe Twitter că pedala de accelerație a modelului Tesla s-ar fi blocat.

Accident grav în Paris provocat de un Tesla Model 3

Potrivit autoevolution.com, se pare că șoferul modelului Tesla ar fi lovit prima dată un motociclist, iar apoi doi pietoni, după care ar fi intrat într-un container de gunoi. Mașina s-a oprit în momentul în care s-a lovit de o dublă, parcată în apropierea unui restaurant.

Cea mai recentă ipoteză lansată de experții din domeniul auto este că modul „cruise control” a fost activat accidental. Atunci când viteza setată anterior este mult mai mare decât cea cu care circulă vehiculul, atunci mașina accelerează prea repede și șoferul nu o mai poate controla.

Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină din Europa în luna septembrie

A fost pentru prima dată când un model electric a depășit în vânzări modelele cu sistem de propulsie tradiționale. Tesla Model 3 a înregistrat o cotă de 2,6% din piaţa auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unităţi înmatriculate (creştere de 42% de la an la an), faţă de 18.264 unităţi în cazul lui Renault Clio şi 17.988 de unităţi pentru Dacia Sandero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide