Un Triumph Spitfire din 1973, ajuns la RAR Vaslui pentru verificări

Autor: Adrian Somai 12 iun. 2023 Știri auto

O nouă mașină de colecție a ajuns la RAR pentru verificări, totul întâmplându-se de această dată în Vaslui. Este vorba despre un model Spitfire, construit de Triumph în urmă cu jumătate de secol. În ciuda faptului că vorbim despre un model construit în cinci generații, Triumph Spitfire este un model rar, fapt care explică și surprinderea oficialilor RAR Vaslui atunci când s-au trezit cu această mașină în fața lor.

„Modelul Spitfire produs de Triumph a fost desenat de un designer italian și denumit după un avion de luptă britanic din al Doilea Război Mondial, Supermarine Spitfire”, au scris cei de la RAR pe pagina lor oficială de Facebook.

„Mașina pe care au fotografiat-o colegii de la RAR Vaslui este fabricată în anul 1973 și are un motor de 1.3 litri pe benzină. Modelul a fost produs pe parcursul a cinci generații și a fost popular în raliurile de stradă, dar și în competițiile oficiale, câștigând titluri în campionate națioanle, dar și la Turul Franței, Raliul de la Geneva sau Raliul Alpin”, au mai ținut cei de la Registrul Auto Român să precizeze cu această ocazie.

Nu este prima mașină rară ce ajunge la RAR

Acest Triumph Spitfire din 1973 nu este prima mașină de colecție ce ajunge pe mâna celor de la RAR pentru verificări. Spre exemplu, chiar în primăvara acestui an, pe aceeași pagină de Facebook a RAR ajungea un model clasic Fiat X1/9, produs între anii 1972 și 1989.

Produs timp de zece ani de Fiat și mai apoi de Gruppo Bertone, Fiat X1/9 folosea o arhitectură cu motor montat central și tracțiune pe puntea spate. Era o mașină sport de mici dimensiuni, ușoară, echipată cu unități de motorizare mici, de 1.3 și 1.5 litri. Motorul de 1.3 litri era conectat la o cutie manuală cu patru trepte și dezvolta 75 de cai, în timp ce motorul mai mare era conectat la o cutie manuală cu cinci trepte și producea 85 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR - Facebook


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide