Un vapor cu circa 4.000 de mașini de lux la bord a luat foc în Oceanul Atlantic (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 21 feb. 2022 Știri auto

O navă comercială care transporta aproape 4.000 de mașini de lux aparținând unor mărci din Grupul Volkswagen a luat foc în Oceanul Atlantic. Nava cargo a fost cuprinsă de flăcări pe când se afla în apropiere de Insulele Azore, iar în puternicul incendiu au fost distruse toate automobilele.

Nava cargo trebuia să ajungă în SUA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

O navă cargo abandonată, plină cu mașini de lux, a plutit în derivă zeci de ore în Atlanticul de Nord. Un puternic incendiu a izbucnit în cala de marfă pe când vaporul se afla la 77 mile marine de Insulele Azore (Portugali).

Acesta s-a extins rapid la bord. Cei 22 de membri ai echipajului au fost nevoiți să evacueze vaporul, informează CNN. Potrivit unei alte declarații a reprezentanților Marinei Portugheze, echipajul a fost preluat și dus la un hotel local. Nu a existat nici o sursă vizibilă de poluare din cauza incendiului, se precizează într-un comunicat oficial.

Vaporul de marfă, denumit Felicity Ace, era înregistrat în Panama și operat de firma japoneză Mitsui O.S.K. Acesta a plecat din portul german Emden având ca destinație Davisville (statul Rhode Island, SUA), unde se află o uzină Volkswagen.

Pagubele sunt estimate la peste 100 milioane de euro pentru Grupul Volkswagen

Din păcate, toate cele 3.965 de mașini aflate la bord au fost distruse. Porsche a anunțat că a pierdut 1.100 de mașini. De asemenea, pe navă se aflau și 189 de modele Bentley-uri. Pagubele se ridică la peste 100 de milioane de euro.

„Colaborăm cu compania de transport maritim pentru a afla mai multe informații”, a spus un purtător de cuvânt Volkswagen. Proprietarul navei se află în legătură cu agentul logistic pentru a întocmi un plan de remorcare a navei în vederea aducerii acesteia la mal.

Printre cei care așteptau să le sosească mașina cu această navă a fost și jurnalistul Matt Farah. Acesta comandase un Porsche Boxster Spyder. Într-o postare pe contul personal de Twitter el a spus că a fost anunțat de un dealer Porsche că mașina lui arde în mijlocul Atlanticului.

Sursa: CNN

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide