Un youtuber a echipat Tesla cu un motor diesel pentru a-i crește autonomia – VIDEO

Autor: Marius Vișan 29 iun. 2023 Știri auto

Un youtuber american a reușit să parcurgă cu Tesla sa peste 1.600 de km fără să se oprească.

Un inginer youtuber a echipat o Tesla Model S cu un motor diesel în plus față de motorul electric deja existent pentru a-i crește autonomia și a pornit într-o călătorie de peste 4.000 de km. Întreaga aventură a fost documentată într-un videoclip postat pe canalul de YouTube Warped Perception.

„Îmi asum o provocare pe care mulți entuziaști ai mașinilor electrice ar putea considera-o un sacrilegiu. Am adaptat un motor turbo diesel pe o Tesla Model S într-o configurație hibridă”, spune vloggerul.

Tesla Model S este o mașină cu o autonomie considerabilă. Aceasta ajunge la 630 de kilometri conform ciclului WLTP. Totuși, aceste cifre sunt greu de atins în realitate și, în plus, realimentarea durează mult mai mult decât la o mașină normală cu motor cu combustie.

O Tesla cu autonomie mai mare decât orice vehicul electric de pe șosea

Acest youtuber american a decis, așadar, să își echipeze Tesla Model S cu un mic motor diesel, datorită căruia a reușit să facă o călătorie de peste 4.000 km cu foarte puține opriri. Pentru a face față acestei provocări, el a montat un mic motor diesel în portbagaj. Cu o putere de 19 kW (aproximativ 25 de CP), acesta a fost conceput ca range extender ce îi crește autonomia bateriei. Asta pentru că, practic, reîncarcă parțial bateria în timpul mersului. În acest fel a reușit să parcurgă peste 4.000 km cu foarte puține opriri.

Bineînțeles, acest lucru a creat și probleme. În primul rând, zgomotul pe care îl scotea acest motor plasat în locul portbagajului, un zgomot destul de enervant. Apoi, o altă problemă se referea la răcirea motorului, care era destul de complicată și care uneori împiedica motorul diesel să funcționeze. Lăsând problemele la o parte, cu această metodă, youtuberul a reușit să parcurgă peste 1.600 de km fără să se oprească.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Warped Perception - YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide