Una dintre cele mai interesante mașini din istorie a ajuns la RAR. Model construit de o companie germană ce producea avioane de luptă

Autor: Marius Vișan 10 nov. 2022 Știri auto

Una dintre cele mai interesante mașini din istorie a ajuns la RAR Grivița. Messerschmitt, compania care a construit vestitele avioane germane de luptă din al Doilea Război Mondial, şi-a cedat numele pentru construcția unei buburuze cu două locuri.

Primul model s-a numit KR175, avea la bază un vehicul pentru invalizi şi s-a vândut în aproximativ 15.000 de exemplare, după care a fost înlocuit de KR200. Al doilea Messerschmitt s-a vândut în vreo 40.000 de bucăți între 1955 şi 1964. Ambele au ajuns să fie foarte dorite de colecţionari, chiar și de cei români.

Asta am dedus după ce am văzut pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român un exemplar Messerschmitt KR175, adus acolo probabil pentru omologare.

Messerschmitt KR175 a ajuns la RAR Grivița

Toată lumea vorbește de trecerea la mașini electrice, dar se emoționează când întâlnește pe străzi o mașină clasică bine întreținută. Angajații Registrului Auto nu fac excepție, de fiecare dată când le trece pragul vreo mașină mai exotică.

„La sediul R.A.R. din Calea Grivitei am avut plăcuta surpriză să întâlnim o legendă „micro” a autovehiculeor pe trei roți, un Messerschmitt KR175. Este prima variantă Kabinenroller (în traducere adaptată – scuter cu cabină – n.r.) a celebrului constructor german de avioane din al Doilea Război Mondial, care și-a făcut debutul în 1953, urmând ca în 1956 să fie înlocuit cu varianta KR200. Denumirea „scuterului” vine de la motorul său unicilindru de 175 cmc, în doi timpi, care dezvoltă 11 CP și un cuplu motor maxim de 12,75 Nm. Are două roți directoare în față și una singură în spate care face și tracțiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h. Un detaliu important pentru modelul de față este că vopseaua este cea autentică”, scriu cei de la RAR.

Intră în GALERIA FOTO

Sursă foto: Registrul Auto Român Oficial – Facebook

Apropo de mașini care ies în evidență pe stradă, inginerii RAR au fost „impresionați” de un exemplar care le-a trecut revent pragul. Vezi AICI despre ce e vorba.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial - Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide