Unele modele BMW nu vor mai veni cu touchscreen (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 13 nov. 2021 Știri auto
Unele modele BMW nu vor mai veni cu touchscreen (cu video)

Criza globală a semiconductorilor i-a determinat pe cei de la BMW să livreze unele modele fără ecrane tactile la sistemul infotainment.

Constructorul bavarez a luat această măsură drastică pentru a reduce consumul de siliciu și pentru a menține nivelurile actuale de producție deoarece există stocuri limitate pentru componentele necesare.

Astfel, reprezentanții BMW au anunțat că vor elimină temporar touchscreen-urile de la mai multe modele, și anume modele din Seria 3, Seria 4, Z4, și SUV-urile X5, X6 și X7.

Soluția alternativă la ecranul tactic o reprezintă o versiune îmbunătățită a clasicului controler „iDrive” (vezi video), care este montat pe consola centrală și care se regăsește pe modelele anterioare. Deși controlul interfaței este mai greoi, clienții optează pentru această variantă pe principiul „decât deloc, mai bine așa”.

Dispare și „Backup Assistant”

În timp ce constructorul bavarez BMW a renunțat la touchscreen, alți mari constructori renunță la alte sisteme sau funcții. Astfel, cei de la General Motors au eliminat de pe modelele lor funcția start/stop, încărcarea wireless sau sistemul de condus asistat fără mâini denumit „Super Cruise”.

După cum informează Autoblog, o altă funcție care va dispărea de pe modelele amintite este funcția „Backup Assistant”, o componentă a pachetului opțional „Parking Assistant”. Cu ajutorul acestei funcții, mașinile BMW parchează cu spatele singure.

Clienții care au comandat deja aceste mașini vor primi un voucher în valoare de 500 de euro, o sumă care nu va acoperi, însă, o eventuală instalare ulterioară a unui ecran tactil atunci când acesta va fi din nou disponibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide