Un BMW M4 care i-a aparținut lui Diego Maradona va fi scos la licitație

Autor: Mihai Morcovescu 08 nov. 2021 Știri auto

Un BMW M4 care i-a aparținut lui Diego Armando Maradona va fi vândut în cadrul unei licitații care va avea loc pe 19 decembrie. Fostul star argentinian a murit la 25 noiembrie 2020

Licitația va fi organizată de „Adrian Market” din Argentina va fi online și va putea fi posibilă după ce și-au dat acordul moștenitorii fostului mare fotbalist – Diego, Giannina, Dalma, Jana și Diego Fernando.

Modelul coupé M4 de culoare neagră fusese achiziționat Diego Maradona în 2017, anul în care acesta revenise în calitate de antrenor în Emiratele Arabe Unite, după cinci ani în care stătuse departe de lumea fotbalului.

Coupé-ul este semnat de Diego Maradona

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Coupé-ul sport care i-a aparținut fostului star al fotbalului mondial are doar 5.900 km parcurși și este un exemplar original, care nu a suferit modificări majore nici la exterior, nici la interior. Preţul de pornire la licitaţie va fi de 165.000 de dolari (cca 142.000 de euro).

Singurele detalii suplimentare care se remarcă sunt luminile albastre care au fost montate în interiorul grilei și o sirenă de poliție.

În rest, modelul BMW M4 ascunde sub capotă un motor de 3,0 cu șase cilindri în linie care dezvoltă 431 CP. Acesta este legat la o transmisie automată DKG cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte. La interior coupe-ul german are tapițerie din piele, iar acoperișul este din fibră de carbon.

Însă, peste toate acestea, cel mai important și de valoare detaliu îl reprezintă autograful lui Maradona de pe parbrizul mașinii.

Cu câștigurile din licitație se vor achita datoriile lui Maradona

Alături de bolidul german vor mai fi vândute la licitație vila lui „El Pibe D’Oro”, situată în cartierul Villa Devoto din Buenos Aires, pe care fostul fotbalist le-o cumpărase părinților săi în anii ’80.

De asemenea, vor mai fi licitate alte două autoturisme, un luxos BMW 750i cu preț de catalog de 225.000 de dolari (cca 195.000 de euro) și un Hyundai H1, precum și câteva tablouri și o scrisoare primită de la Fidel Castro.

Scrisoarea este o dovadă a prieteniei care i-a legat pe fostul lider comunist cubanez şi Diego Maradona şi a fost primită de acesta din urmă în perioada în care se afla în Insulele Caraibe unde îşi trata dependenţa de alcool şi de droguri, relatează Autoblog.it.

În schimb, bunuri cu valoare sentimentală, precum tricouri oferite de alţi mari jucători împotriva cărora Maradona a jucat de-a lungul carierei, nu vor fi scoase la licitaţie.

Câştigurile generate de licitaţia organizată de „Adrian Mercado” vor fi folosite pentru a se putea plăti toate datoriile fostului fotbalist şi nu vor fi împărţite între moştenitori. Decizia îi aparține judecătoarei Luciana Tedesco.

Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 ani, în locuința sa din Tigre, ca urmare a unui stop cardiorespirator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoblog.it


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide