Unicul Dodge Viper de pe Autovit se vinde cu un preț fabulos. Cât costă supercar-ul american

Autor: Ionuț Vîlciu 13 ian. 2023 Știri auto

Un exemplar de Dodge Viper este listat la vânzare pe Autovit. Mașina are puțini kilometri și un preț pe măsura motorului de sub capotă.

Dodge Viper este cunoscut pentru motorul său uriaș, cu zece pistoane, și pentru cât de periculos poate să fie în mâinile unui șofer neexperimentat.

Prima generație de Viper a fost inspirată de originalul Shelby Cobra, fiind o mașină cât se poate de rudimentară, fără plafon sau sisteme de siguranță. Între timp s-au schimbat lucrurile, iar Viper a ajuns în era modernă, cu toate că păstrează din caracterul feroce al predecesorilor.

Exemplarul despre care vorbim este singurul Dodge Viper listat la vânzare pe Autovit la momentul redactării acestui articol.

Cât costă singurul Dodge Viper de pe Autovit?

Designul agresiv al mașinii ascunde un motor V10 de 8,4 litri, aspirat natural. Unitatea dezvoltă 649 CP și 814 Nm. Toată această putere este transmisă roților spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șase rapoarte. Cel care va cumpăra mașina va trebuie să fie pregătit să înfrunte și impozitul, nu doar puterea consistentă. Un astfel de motor de 8,4 litri este taxat cu 14.490 de lei pe an în București.

Pe măsura puterii motorului este și aspectul exterior, care este încă actual, cu toate că mașina este din 2015. Viper și-a păstrat forma de-a lungul generațiilor și urmează rețeta clasică a unui coupe sportiv. Mașina este lată, are o capotă lungă, sub care se ascunde motorul uriaș, și este joasă. Roțile completează aspectul, iar faptul că sunt prinse cu șase prezoane oferă privitorilor un indiciu asupra puterii pe care mașina o are. Pentru a pune această putere pe asfalt, anvelopele de pe puntea spate au dimensiunea de 355/30 R19. Sunt anvelope foarte late și care nu sunt deloc ieftine.

Interiorul este tapițat cu piele roșie, dar păstrează o notă simplă. Toate comenzile sunt orientate către șofer, Viper-ul fiind o mașină sport dedicată. Conform anunțului, mașina are doar 13.000 de kilometri.

Prețul mașinii nu este mic deloc. Cei interesați de o astfel de mașină vor avea de înfruntat prețul de 180.000 de euro. Dacă merită sau nu această sumă de bani, doar cel ce o va achiziționa poate să decidă. Ținând cont că Viper-ul a ieșit din producție, acestor mașini le va crește valoarea, mai ales că nu au fost fabricate în numere foarte mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide