Ce uniforme poartă polițiștii în funcție de situație? GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 03 aug. 2020 Știri auto

Îi recunoaștem de la distanță. E simplu, toți poartă uniforme. Dar ce tipuri de uniformă poartă polițiștii în funcție de situație?

GALERIE FOTO

Polițiștii au în garderobă mai multe tipuri de uniformă. Care sunt acestea?

Uniforma de ceremonie

Uniforma de ceremonie este neagră sau albă. Setul conține șapcă, sacou, pantaloni și pantofi, cămașă labă, cravat neagră cu dungi labe și, la ordin, eghilet (ornament sub forma unui șnur cu capete metalice). Aceasta este rezervată exclusiv ofițerilor de poliție cu funcție de conducere.

Benzile de pe mânecile sacoului sau cele de pe cozorocul șepcilor redau însemnele de clasă profesională. Epoleții cu stele brodate de diferite mărimi se montează pe umerii sacoului sau scurtei de ceremonie și arată însemnele de grad profesional.

Uniforma de reprezentare

Uniforma de reprezentare pe care o îmbracă polițiștii are culoarea bleumarin-indigo. Aceasta este purtată de ofițerii și de agenții de poliție pe timpul deplasărilor de la domiciliu la serviciu, în birouri, la unele întâlniri sau la ordinul șefilor.

În alcătuirea uniformei de reprezentare intră șapca, sacoul, pantalonii, cămașa bluză, scurta îmblănită, impermeabilul, pantofii sau ghetele.

În acest caz, cămașa este gri-bleu, iar cravat este bleumarin cu dungi bleu. Polițiștii pot renunța la sacou și la cravată pe timpul verii, purtând bluza cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă prevăzute cu epoleți.

Uniforma de serviciu

Uniforma de serviciu este bleumarin-indigo. O poartă atât ofițerii, cât și agenții de poliție pe durata acțiunilor și misiunilor specifice în teren, dar și în timpul activității de pregătire și instruire sau la ordinul șefilor.

Această uniform include șapca din tercot sau șepcuța, căciula, completul modular (bluzon pet imp de vară și scurtă pe timp de iarnă), o bluză matlasată cu mâneci detașabile, pantalonii din tercot, cămașa-bluză, tricoul, pantofii sau ghetele.

În funcție de condițiile meteo, polițiștii pot alege cămașa bluză cu mânecă lungă sau scurtă sau tricou. Toate sunt prevăzute cu epoleți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide