Peste 2700 de noi autospeciale modificate la Câmpulung vor intra în dotarea polițiștilor

Autor: Marius Vișan 27 iul. 2020 Știri auto

Peste 2700 de autoturisme Dacia Logan si Duster vor intra in dotarea Politiei Romane la finalul lunii septembrie. Acestea fac parte din seria colantată cu noul model de culori dar ele vor fi dotate și cu un panou ce va separa polițiștii de compartimentul pasagerilor.

Este vorba despre Dacia Logan si Dacia Duster, colantate în noul model de culori, albastru și galben fluorescent, impus de Politia Romana.

Noutatea ar fi compartimentul destinat pasagerilor din spate care este separat printr-un panou, limitând astfel interacțiunea fizica dintre aceștia și polițiști.

Intră în Galeria Foto

Monitorizarea pasagerilor din spate se va face prin intermediul unei camere de supraveghere video, ale carei imagini vor fi redate pe un display montat pe bordul autospecialei.

Spre deosebire de modelul Logan, autospeciala Duster va fi prevazuta, in plus, cu o stație mobilă și o tableta cu ajutorul căreia polițiștii se pot conecta la bazele de date.

VIDEO

Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au apărut pe străzi la începutul lunii iulie

Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au intrat în dotarea forțelor de ordine din România. Acestea sunt furnizate de Dacia și sunt colantate în culori care copiază destul de mult modelul mașinilor de poliție din Germania.

Primele mașini purtând noua imagine a Poliției Române au sosit în cursul zilei de marți la IPJ Argeș. Era de altfel, de așteptat, dat fiind că poarta fabricii Dacia se află în acest județ, cu toate că operațiunea de echipare a mașinilor cu gadgeturile specifice muncii de poliție e posibil să nu se fi făcut la Mioveni.

Potrivit celor de la Poliția Argeș, forțele de ordine din acest județ au primit 17 autospeciale noi Dacia Logan care vor fi repartizate structurilor de ordine publică şi rutieră.

Astfel, una dintre mașini a fost alocată la Serviciul Ordine Publică, trei la secţiile urbane din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, cinci la Poliția rutieră, șase la structurile de ordine publică din mediul rural și două autospeciale vor fi în dotarea Biroului de Poliţie Autostrada A1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sindicatul Europol / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide