Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice

Autor: Marius Vișan 12 iul. 2021 Știri auto
Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice

Uniunea Europeană intenționează să interzică vânzarea de mașini noi cu motor cu ardere internă începând cu anul 2035.

Comisia Europeană intenționează să solicite ca emisiile de la mașini să scadă cu 65% din 2030 și să scadă la zero începând cu 2035. Aceste standarde vor include reguli care impun guvernelor naționale să consolideze infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

Europa intenționează să devină primul continent cu emisii nete zero până în 2050. Înainte ca acest lucru să se întâmple, a stabilit un obiectiv de reducere a gazelor cu efect de seră cu cel puțin 55% față de nivelurile din 1990 până în 2030.

„Nu există nicio cale de întoarcere, atingerea nivelului de zero emisii până în 2050 înseamnă eliminarea treptată a vânzărilor de vehicule cu combustie până cel târziu în 2035”, a spus Colin McKerracher, expert în domeniul transporturilor pentru Bloomberg.

Autoturismele reprezintă aproximativ 12% din emisiile totale de CO2 în Uniunea Europeană, iar obiectivele existente de emisii la nivelul întregii flote necesită o reducere de 37,5% din 2030.

Va fi dificil pentru producătorii de automobile să atingă un obiectiv de reducere a emisiilor de 60% până în 2030 chiar și cu modelele hibride din gamă, ceea ce înseamnă că vor fi necesare mai multe modele complet electrice.

„Aceste ținte nu ar trebui să fie o surpriză, deși necesită în mod clar o schimbare accelerată”, a declarat analistul auto Barclays Kai Alexander Mueller.

Bruxelles-ul pregătește condamnarea la moarte a motoarelor termice

Există orașe europene care vor interzice circulația mașinilor cu combustie internă. Guvernul regional din Bruxelles a anunțat în data de 25 iunie că va interzice automobilele diesel în regiune, începând din 2030, cât şi a automobilelor pe benzină din 2035.

Măsura are rolul de a accelera atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

De asemenea, interdicția se va aplica, începând din 2035, şi pentru vehiculele care rulează cu GPL precum. Restricția se va aplica și pentru automobilele hibride.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide