Uniunea Europeană intenționează să interzică exporturile de mașini de lux către piața din Rusia

Autor: Mihai Morcovescu 15 mart. 2022 Știri auto
Uniunea Europeană intenționează să interzică exporturile de mașini de lux către piața din Rusia

Reprezentanții țărilor membre UE discută  posibilitatea de a interzice exporturile de mașini de lux de peste 50.000 de euro către Rusia. O eventuală decizie în acest sens s-ar înscrie în pachetul de sancțiuni economice și financiare impuse Kremlinului.

Rusia deține 2% din vânzările globale de mașini de lux

Măsura UE urma să fie supusă aprobării în cursul zilei de luni, la Bruxelles, și ar putea suferi modificări. Sancțiunea ar urma să fie aplicată în cazul automobilelor de lux produse de mai mulți constructori europeni.

În această situație sunt mărci renumite precum Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Audi și Ferrari. Posibila interdicție ar putea viza totodată și bărcile și avioanele, dar și motocicletele cu valoare de peste 5.000 de euro.

Mai mulți producători din industria auto au suspendat producția de mașini la uzinele pe care le dețin în Rusia. În același timp, au fost oprite și livrările către această piață. Mișcarea ar face parte din cel de-al patrulea pachet de sancțiuni pe care UE le impune Federației Ruse ca urmare a invadării Ucrainei.

Sancțiunea privind mașinile de lux are o însemnătate mai degrabă simbolică decât economică. Piața auto din Rusia reprezintă aproximativ 2% din totalul vânzărilor globale pentru producătorii de automobile de lux din Europa, informează Bloomberg.

În plus, cererea mare din alte zone ar putea compensa scădere exporturilor către Rusia, mai arată sursa citată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide