Unul din ultimele modele ARO se vinde la preț de Dacia Spring

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Unul dintre ultimele exemplare de Aro fabricate a ajuns la vânzare. Prețul SUV-ului românesc vă va surprinde.

Modelele Aro sunt faimoase printre locutorii țării noastre, mai ales printre cei mai în vârstă. Uzina care a produs automobile de teren românești a început să le producă în anul 1957. În anul 2003, producția a luat sfârșit în România, însă o companie din Cehia a produs mașini Aro până în anul 2013.

De-a lungul timpului, au existat diferite modele și tipuri de caroserii. Cele mai populare au fost vehiculele din seria 24, în diferitele lor tipuri de carosare și motorizare.

A existat și un SUV de dimensiuni mici, Aro 10, care împărtășea o bună parte din mecanica sa cu Dacia 1300.

Aro 244 din anul 2000 – preț de Dacia Spring

Unul dintre ultimele exemplare de Aro fabricate este listat la vânzare pe site-ul Aro 4×4. Este un model din seria 24, un 244, mai precis.

Exemplarul de față, conform spuselor proprietarului, nu este restaurat. Vopseau este cea originală și, cel puțin din fotografii, mașina pare că nu are rugină. Din punct de vedere al aspectului exterior, mașina are bare ceva mai moderne, fiind un model fabricat în 2000. Pe plafon are instalat și un spoiler, iar în partea din față are un bull-bar. De asemenea, mașina are și jante din aliaj.

La interior lucrurile sunt destul de simple. Scaune din textil, un bord simplu, fără pretenții, aflat în spatele unui volan ușor de recunoscut. Este același pe care l-am întâlni, spre exemplu, pe Dacia Nova.

Sub capotă există un motor Andoria, care se regăsea și pe modelele fabricate în Cehia. Acesta are o capacite de 2,4 litri, fiind un motor pe benzină Andoria. Motorul este legat la o cutie manuală cu cinci trepte. Proprietarul spune că mașina funcționează „ca una nouă”.

Prețul cerut pe acest Aro 244 din anul 2000 este de 10.000 de euro. Aproape cât o Dacia Spring cu reducerile de la stat aplicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aro 4x4


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide