Următoarea generație Volkswagen Golf s-ar putea transforma în ID. Golf

Autor: Adrian Somai 18 nov. 2022 Știri auto

În ultimele luni, în presa germană s-a vehiculat în mai multe rânduri că actualul Volkswagen Golf ar putea fi ultimul, dat fiind faptul că producătorul își concentrează la această oră întreaga atenție în direcția tranziției către un viitor 100% electric. Din fericire însă pentru fanii modelului, se pare că Golf nu va dispărea prea curând.

Confirmarea acestui fapt vine chiar de la Thomas Schafer, directorul general al Volkswagen, care a transmis recent că nu este cazul să vorbim despre o dispariție a modelului Golf. “Avem nume de marcă de renume, Golf și GTI, ar fi o nebunie să le lăsăm să moară sau să dispară”, a spus Schafer cu această ocazie. Există însă posibilitatea ca numele să fie schimbat, ținând cont de legătură dintre VW și ID. Astfel, următoarea generație ar putea deveni ID Golf.

În aceste condiții apar însă întrebări referitoare la viitorul lui ID.3, model asemănător cu Golf. Thomas Schafer susține însă că nu ar exista niciun fel de problemă din acest punct de vedere, ambele modele având loc în gamă. Totodată, șeful VW mai spune că ID.3 nu a fost văzut niciodată drept un succesor al lui Golf, ci mai degrabă un Golf Plus.

Este loc pentru ambele modele în gamă

În cazul în care s-ar concretiza aceste schimbări, ID Golf s-ar încadra în gama constructorului german sub ID.3. În același timp, modele precum ID Golf GTI sau ID Golf R s-ar adresa în continuare entuziaștilor. Totodată, trebuie să realizăm faptul că un Golf GTI electric este inevitabil mai devreme sau mai tărziu, în condițiile în care în Uniunea Europeană nu vor mai putea fi vândute mașini echipate cu motorizări diesel sau pe benzină începând din 2035.

Până la aceste schimbări mai este însă mult, Volkswagen lucrând deocamdată la pregătirea lui Golf facelift. În plus, constructorul german are de gând să păstreze la vânzare a 8-a generație a lui Golf pentru încă cinci sau chiar șase ani.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide