Utilajul pe care autoritățile române trebuie neapărat să-l cumpere. Rezolvă orice groapă în 8 minute!

Autor: David Andrei 18 ian. 2021 Știri auto

A apărut utilajul perfect pe care autoritățile române trebuie neapărat să-l cumpere. Se numește JCB Pothole Pro și este, așa cum dă de înțeles denumirea, un profesionist în eliminarea gropilor din asfalt.

GALERIE FOTO

Producătorul britanic de utilaje susține că utilajul poate rezolva o groapă în doar opt minute. Operațiunea durează atât de puțin pentru că avem de-a face cu o mașinărie 3 în 1. Poate să taie, să curețe, apoi să pregătească suprafața pentru turnarea asfaltului. Nu este nevoie de alte unelte sau de alte echipe care să se implice în aceste pregătiri. Astfel, se economisesc timp și bani. Mașinăria este echipată și cu o perie, dar și cu un dispozitiv care aspiră praful, evitând astfel contaminarea materialului folosit pentru astuparea gropii, dar și degajarea unui nor de praf în zona de lucru.

JCB Pothole Pro are o viteză maximă de 40 km/h. Poate să călătorească astfel singur între zonele de lucru, fără să aibă nevoie să fie transportat cu ajutorul unei platforme.

Utilajul care repară gropi, mai economic decât echipele de drumari

“Soluția e simplă și economică, iar utilajul repară gropile definitiv”, a explicat președintele JCB, Lord Bamford, pentru publicația britanică Autocar. Potrivit calculelor britanicilor, costurile de exploatare ale unui astfel de utilaj sunt cu 50% mai mici decât cele rezervate, în mod normal, în operațiuni obișnuite de reparații.

Pe durata fazei de testare, inginerii au obținut rezultate impresionante. Utilajul a fost capabil să pregătească pentru turnarea asfaltului nu mai puțin de 51 de gropi în 20 de zile. Echipele convenționale de drumarii, care fac astfel de munci, ar fi avut nevoie de 63 de zile, chiar și în condițiile în care acestea ar fi folosit echipamente de ultimă generație.

Utilajul trebuie supus unei operațiuni de mentenanță și are nevoie de înlocuirea consumabilelor după ce lucrează la 700 de gropi. Aproximativ 160.000 de euro va costa mașinăria în Europa.

În Anglia și Țara Galilor, în perioada 2019-2020, au fost identificate și raportate 1,5 milioane de gropi. În țara noastră, numărul mare al craterelor din asfalt și rapiditatea cu care acestea apar le face imposibil de numărat.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide