Uzina Dacia lucrează la 85 % din capacitate. Ce urmează

Autor: ProMotor 25 mai 2020 Știri auto

Uzina Dacia lucrează deja la 85 % din capacitate după reluarea producției în trei schimburi, începând cu data de 4 mai. Într-un interviu pentru Forbes România, șeful Dacia Christophe Dridi a anunțat că nu are în plan disponibilizări, dar că acest lucru depinde și de evoluție pieței.

Potrivit acestuia, uzina Dacia de la Mioveni produce în prezent circa 1.200 de mașini pe zi, o valoare apropiată de capacitatea maximă a uzinei, care este de 1.400 de mașini pe zi. Directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România nu avansează o dată la care uzina va lucra la capacitate, totul depinzând de cererea de mașini din Uniunea Europeană.

„Două chestiuni sunt, putem produce mai mult cu aceste reguli de siguranță? Dacă da, o vom face. Un alt factor este piața: producția va crește dacă și piața va cere acest lucru (…) Ne uităm cu atenție la ce se întâmplă în alte țări, vedem și ce fac guvernele pentru a ajuta industria auto”, a declarat Christophe Dridi pentru Forbes.

Uzina Dacia lucrează la 85 % din capacitate. Ce se întâmplă cu planurile de extindere a capacității uzinei

Dacia avea în plan extinderea capacității uzinei de la Mioveni, dar acest plan s-a schimbat la începutul acestui an, din cauza condițiilor nefavorabile ale pieței. Decizia a fost luată înainte ca efectele crizei provocate de coronavirus să fie făcute simțite. Practic, Dacia a suspendat extinderea capacității de producție de la Mioveni încă din luna februarie.

O parte din proiectul de investiții fusese deja finalizat la momentul la care a fost făcut anunțul, dar o altă parte se află on-hold, depinzând în mare măsură de condițiile puse de statul francez pentru a salva Renault.

„Înainte de criză, în februarie, am anunțat că suspendăm o parte din investiție, fiindcă analizăm piața și de asta decidem dacă este sau nu cazul să investim. O parte dintre investiții s-au făcut, de exemplu linia de presaj de mare viteză, o parte sunt suspendate, fiindcă nu este timpul potrivit, dacă ținem cont de context și de diversele informații”, spune Dridi. Urmau investiții într-o nouă vopsitorie și o nouă linie de șasiuri, dar acelea au fost oprite.

Vor fi disponibilizări la Dacia?

Luna aprilie a fost una dramatică pentru Dacia, cu vânzări prăbușite pe cele mai importante piețe europene. Oficialii companiei sunt însă optimiști, în condițiile în care mai multe țări au relaxat limitările impuse pe perioada pandemiei, iar piața dă semne de revenire. În aceste condiții, există temeri că Dacia va disponibiliza personal pentru a reajusta costurile la nivelul vânzărilor în scădere.

Întrebat despre această posibilitate, Christophe Dridi spune că nu are în plan disponibilizări, dar asta depinde de evoluția pieței.

„Nu am planuri în acest sens, sper că și piața ne va ajuta. Lucrăm în trei schimburi. Cum spuneam, trebuie să cumpărăm mașini fabricate în România, vreau să fiu optimist și trebuie să continue și programul Rabla”, a declarat șeful Dacia.

sursa: Hotnews

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide