Uzina Toyota din Cehia își va opri producția în luna februarie

Autor: Marius Vișan 26 ian. 2023 Știri auto

Deși Toyota a investit în ultima perioadă peste 180 de milioane de euro pentru a extinde producția lui Aygo X la uzina din Cehia, aceasta va opri producția pentru luna februarie. Pauza vine pe fondul unei penurii de piese, scrie Autonews.com.

„Din cauza unei penurii de componente în lanțul de aprovizionare, vom fi nevoiți să oprim temporar producția începând cu 31 ianuarie”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al uzinei, Tomas Paroubek.

Anul trecut, Toyota a crescut producția la uzina din Kolin, situată la aproximativ 60 km est de Praga, cu 35%, ajungând până la 202.255 de mașini.

Fabrica din Cehia construiește noul mini crossover Aygo X, alături de hatchback-ul Yaris

Toyota a investit peste 180 de milioane de euro în extinderea uzinei pentru producția pe platforma B Toyota New Global Architecture (abreviat TNGA) de când a preluat proprietatea integrală a fabricii, în 2021. Anterior, aceasta a funcționat ca joint-venture cu Grupul PSA.

Economia cehă se bazează în mare măsură pe industria auto, care și-a revenit pe măsură ce rezolvă problemele de aprovizionare și oferă un anumit sprijin unei economii afectate de inflația ridicată.

Asociația Industriei Auto din Cehia a raportat că producția a crescut în ansamblu cu 10%, ajungând anul trecut la 1,2 milioane de vehicule, principalul producător fiind unitatea Volkswagen – Skoda. Hyundai are, de asemenea, o uzină în această țară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide