Cum s-au vaccinat anti-Covid mai mulți șoferi aflați în drum spre munte?

Autor: David Andrei 30 ian. 2021 Știri auto

Mai mulți șoferi aflați în drum spre munte s-au vaccinat anti-Covid-19, deși nu erau programați. Cum au reușit?

GALERIE FOTO

Mai mulți șoferi aflați în drum spre munte au ajuns la destinație vaccinați anti-Covid-19 cu prima doză. S-a întâmplat pe o autostradă din statul american Oregon, acolo unde mai multe mașini au rămas blocate din cauza unei furtuni de zăpadă. Printre vehiculele oprite s-a aflat și o ambulanță care transporta dozele prețioase.

Pentru că nu puteau să ajungă la timp la spital, medicii au decis să folosească cele șase doze rămase. Astfel, au început să bată la geamurile șoferilor care așteptau deblocarea drumului în mașini și să-i întrebe dacă nu cumva vor să fie vaccinați.

Doctorii au reușit să administreze toate cele șase doze. Întâmplător, unul dintre cei care se aflau în blocajul rutier ar fi trebuit să ajungă la o programare la vaccinare. Dar din cauza furtunii de zăpadă, nu a putut ajunge la timp.

Dozele de vaccin anti-Covid ar fi expirat

Directorul Serviciului de Sănătate Publică din Josephine, Oregon, Mike Weber, susține că a fost una dintre cele mai reușite operațiuni în care a fost implicat vreodată.

Întâmplarea a fost povestită pe pagina de Facebook a instituției. Nu este menționat numele serului administrat. Dar ambele vaccinuri disponibile la această oră trebuie să fie păstrate la temperaturi foarte scăzute. Cel de la Pfizer trebuie să  fie depozitat la temperaturi cuprinse între -90 și -60 de grade Celsius, iar cel de la Modena, la aproximativ -20 de grade Celsius. Primul poate sta la frigider timp de cinci zile pentru a-și păstra eficiența, iar cel de-al doilea se destabilizează după 30 de zile de depozitare în frigider.

“Câți dintre noi se pot lăuda că s-au vaccinat pe marginea drumului, într-o furtună de zăpadă?”, se laudă unul dintre cei care au primit prima doză și trebuie să se programeze pentru cea de-a doua în decurs de 21 sau 28 de zile, în funcție de vaccinul primit.

Unii dintre șoferii vaccinați se aflau în drum spre casă, iar alții către munte, pentru un weekend prelungit pe pârtie.

When Josephine County Public Health staff and volunteers concluded their mass vaccination event at the Illinois Valley…

Posted by Josephine County Public Health on Tuesday, 26 January 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide