Val de concepte pentru Nissan. Producătorul japonez prezintă cel de-al patrulea exemplar din seria Hyper

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2023 Știri auto

Cel de-al patrulea vehicul din seria de concepte Hyper de la Nissan a fost prezentat oficial. Proiectele de design urmează să își facă debutul fizic la Salonul Auto de la Tokyo.

Nissan a dezvăluit cel de-al patrulea membru al seriei sale de vehicule concept, Nissan Hyper Punk, care își va face debutul fizic la Salonul de Mobilitate din Japonia, pe 25 octombrie.

Potrivit celor comunicate de Nissan, noul concept Hyper Punk a fost conceput pentru creatorii de conținut, influenceri, artiști și cei care îmbrățișează stilul și inovația. Așa cum se cuvine unui vehicul care vizează aceste tipuri de cumpărători, Hyper Punk are un design futurist, dominat de suprafețe drepte și o schemă de vopsea argintie care își poate schimba nuanța.

Chiar dacă este un model complet electric, de la care ne-am obișnuit să vedem desene fluide, destul de simple, Hyper Punk are un design destul de complex, grație luminilor de rulare pe timp de zi foarte întortocheate. Acestea sunt alcătuite dintr-o serie de triunghiuri și sunt integrate în bara frontală, plus că mai există un set care pornește din partea inferioară părții frontale și urcă până pe aripile laterale. Există și un set de jante de 23 de inch, cu elemente triangulare iluminate, care completează aspectul general al conceptului.

Interiorul conceptului Nissan Hyper Punk are elemente inspirate de origami

Interiorul este la fel de complex precum exteriorul. Acesta prezintă o serie de elemente în stil origami și încorporează camere care surprind peisajul din jurul mașinii și folosesc AI pentru a le converti în imagini în stil manga și modele grafice pe afișajul format din 3 ecrane, regăsit la bordul mașinii.

Nissan spune că habitaclul a fost proiectat ca un studio creativ mobil, care oferă, de asemenea, conectivitate la internet și biosenzori în tetiere pentru a detecta starea de spirit a șoferului. Astfel, conceptul poate ajusta apoi muzica și iluminarea ambientală pentru a stimula energia și creativitatea șoferului, sau cel puțin asta susține Nissan.

Așa cum este cazul și celorlalte concepte pe care Nissan le va aduce la Salonul de Mobilitate de la Tokyo, Hyper Punk este construit în jurul unei arhitecturi electrice care include un sistem Vehicle-to-Everything (V2X). Conceptul Hyper Punk se va alătura celorlalte 3 și va deveni disponibil pe Fortnite începând cu 25 octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide