Monovolumele revin în vogă? Conceptul Nissan Hyper Tourer ne oferă o idee asupra viitorului

Autor: Ionuț Vîlciu 17 oct. 2023 Știri auto

Nissan dezvăluie cel de-al treilea concept din seria pe care urmează să o prezinte în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia. De această dată, avem de-a face cu un monovolum, un format de caroserie care pare că începe să revină la modă în industria auto.

Nissan a dezvăluit cel de-al treilea dintre conceptele sale de vehicule electrice care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare la Salonului de Mobilitate din Japonia. Cel mai nou concept Nissan este Hyper Tourer, un vehicul care ia forma unui monovolum complet electric.

La fel cum am văzut pe recent prezentatele concepte Hyper Urban și Hyper Adventure, acest minivan are un design ascuțit, cu foarte multe linii tari și suprafețe drepte. Așa cum e cazul și cu celelalte două vehicule, este oa bordare de design complet diferită de ce am putut vedea până acum de la producătorul nipon.

Designul părții frontale este deosebit de impunător, cu linii ascuțite și este conectat foarte atent la partea din spate cu o linie mediană albă care funcționează ca o bară luminoasă cu LED-uri. Lateralele lui Hyper Tourer sunt cel puțin la fel de interesante precum partea frontală, grație jantelor cu design complex și a ușilor glisante de mari dimensiuni.

Nissan Hyper Tourer vrea să fii condus, nu să conduci

Nissan spune că Hyper Tourer este un vehicul autonom, astfel că scaunele frontale se pot roti la 360 de grade. În acest fel, ele pot fi rotite către scaunele din spate, iar pasagerii pot purta conversații într-un mod mai convenabil. În plus, cei care stau pe al doilea rând de scaune pot monta un afișaj portabil care le va permite să vizualizeze și să opereze atât comenzile de navigare, cât și comenzile audio de pe ecranul principal de infotainment din față. Conceptul are chiar și un sistem AI avansat care poate monitoriza undele cerebrale, ritmul cardiac, respirația și transpirația ocupanților și poate regla muzica și iluminarea ambientală în consecință.

Compania spune că Hyper Tourer Concept este „destinat persoanelor care apreciază lucrurile mai frumoase din viață și se bucură de compania prietenilor și asociaților, fie într-o călătorie rutieră, fie într-o ieșire de afaceri.”

Spațiul vast de la interior a fost obținut grație componentelor compacte ale trenului de rulare care includ baterii de tip solid state și un sistem de tracțiune integrală e-4ORCE. Conceptul are și funcționalitatea Vehicle-to-Everything (V2X), ceea ce înseamnă că bateria ar putea fi folosită pentru a alimenta o casă, un magazin sau un birou.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide