Valentino Rossi a făcut anunțul. „Este un moment trist pentru mine!”

Autor: Elena Luchian 06 aug. 2021 Știri auto

Valentino Rossi a făcut anunțul pe care fanii sperau să nu-l audă prea curând. “Este un moment trist pentru mine”, a spus italianul în cadrul unei conferințe de presă.

GALERIE FOTO

Valentino Rossi se retrage după 20 de ani în Moto GP și alți cinci la clasele 125 și 250 cc. Sportivul de legendă lasă în urmă motocicleta cu numărul 46 la 42 de ani. Il Dottore a adunat 423 de curse și 115 victorii. De 363 de ori a luat startul în Moto GP. 55 de pole-uri, 89 de victoria, 199 de podiumuri sunt cifrele care par imposibil de egalat.

“Am decis să mă opresc la sfârșitul acestui sezon”, au fost cuvintele lui “VR6”. Rossi va alerga în acest weekend pe Red Bull Ring, în Austria.

“Este un moment foarte trist, este greu să spun și să mă gândesc că, de la anul, nu voi mai concura cu o motocicletă. Fac asta de peste 30 de ani, deci viața mea se va schimba de anul viitor”, a adăugat Il Dottore.

Valentino Rossi se retrage din Moto GP, dar vrea să concureze în continuare

Valentino Rossi ia în calcul participarea la cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul viitor. Mai mult, italianul cocheta și cu ideea unei participări în campionatul de Formula 1. Ar fi veteranul competiției.

“Mereu mi-au plăcut cursele cu mașini. De-a lungul carierei mele, am încercat mereu să-mi șlefuiesc abilitățile de pilotaj. Dar pentru moment, nu știu la ce nivel mă aflu”, a spus cu sinceritate Valentino.

“Doctorul” își petrece ultimul sezon în Moto GP alături de Petronas Yamaha SRT, satelitul echipe Yamaha. Se află în prezent pe locul 19 în clasamentul general, fiind cel mai slab început de sezon din cariera sa. anul acesta, cea mai bună clasare a fost un loc 10.

Valentino Rossi are deja propria sa echipă în Moto GP. Este vorba despre Aramco Racing Team VR46.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide