Valentino Rossi devine pilot de uzină pentru BMW M Motorsport

Autor: Ionuț Vîlciu 26 dec. 2022 Știri auto

Valentino Rossi va fi pilot de uzină pentru BMW M Motorsport. Campionul MotoGP va concura cu M4 GT3.

Valentino Rossi şi BMW M Motorsport au convenit asupra unui angajament oficial care merge dincolo de apariţiile în curse cu BMW M Team WRT. Valentino Rossi, de șapte ori campion mondial în MotoGP, şi-a încheiat cariera de succes pe două roţi în toamna lui 2021. Acum va concura în Fanatec GT World Challenge Europe şi în cursa de 12 ore de la Bathurst, la volanul unui BMW M4 GT3, în cursul anului viitor.

„Valentino Rossi nu are nevoie de prezentare. Fiind unul dintre cei mai de succes piloţi moto din toate timpurile, a făcut istorie. Succesele sale pe circuit şi personalitatea lui l-au făcut pe bună dreptate o legendă”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport.

„Sunt foarte mândru că devin un pilot oficial BMW M şi este o oportunitate grozavă. Anul trecut am început să concurez serios cu maşini şi am încheiat primul meu sezon cu echipa WRT cu care m-am înţeles foarte bine – şi sunt foarte fericit că echipa WRT a ales BMW M Motorsport ca nou partener. Am avut deja şansa de a testa BMW M4 GT3 de două ori şi sentimentul cu maşina este foarte bun”, a spus Valentino Rossi.

Valentino Rossi este un pilot cu o lungă istorie în sporturile cu motor

Rossi a sărbătorit primul titlu de campion mondial la clasa 125 cmc, în 1997. Doi ani mai târziu a urmat titlul la clasa 250 cmc. A fost promovat la clasa 500 cmc, cea mai înaltă categorie la acea vreme, în 2000, unde a fost încoronat campion mondial în 2001. Această categorie a fost înlocuită de MotoGP în anul următor, iar Rossi a continuat dominaţia. Până în 2005, a adăugat încă patru titluri de campionat mondial la colecţia sa. Ultimele sale titluri în MotoGP au fost câștigate în 2008 și 2009.

De asemenea, Rossi a participat de la început la teste cu diferite maşini de curse, inclusiv cu monoposturi Ferrari şi Mercedes de Formula 1. Au existat, de asemenea, starturi în raliul de la Monza în 2009, precum şi două etape în Campionatul Mondial de raliuri, una în 2006 în Noua Zeelandă şi una în 2009 în Ţara Galilor. În 2019, Rossi a concurat într-o cursă de anduranţă în Abu Dhabi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide