Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri
Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat marţi că valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei, scrie Adevarul.ro. Acest lucru se va întâmpla pentru a nu genera creşteri excesive, în condiţiile în care de la 1 ianuarie 2018 se majorează salariul minim brut pe economie. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Monica Dajbog, această măsură va fi prevăzută într-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Dajbog a spus că Ministerul Afacerilor Interne a înaintat Ministerului Finanţelor o propunere de menţinere, în 2018, a punctului de amendă la valoarea de 145 de lei, pentru a nu genera creşteri excesive, dat fiind că de la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, iar valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut. 

„În condiţiile în care conform programului de guvernare sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu creşte excesiv cuantumul amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor şi la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă spre adoptare în şedinţa de Guvern”, a afirmat Monica Dajbog. 

Ea a precizat că plafonarea punctului de amendă rutieră este o propunere care va fi integrată într-un poiect de Ordonanţă de Urgenţă care va fi promovat de Guvern prin Ministerul Finanţelor.  În prezent, amenzile de circulaţie sunt cuprinse între 290 şi 2.900 de lei, iar în cazul persoanelor juridice ajung la 14.500 de lei.

 

 Comentarii
Inchide