Vânzările Mercedes-Benz au suferit scăderi în al doilea trimestru din 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2022 Știri auto

Vânzările Mercedes-Benz au scăzut foarte mult în al doilea trimestru al acestui an. Acest lucru se întâmplă din cauza problemelor create de coronavirus în China.

Producătorul german a livrat doar 490.000 de unități din aprilie până în iunie, ceea ce se traduce într-o scădere de 16%.

În prima jumătate a anului, divizia sa constructoare de automobile a înregistrat o scădere de 16 procente. Totalul mașinilor livrate a fost de 998.000.

Cea mai mare scădere a vânzărilor a fost înregistrată chiar în China. Cea mai mare piață de desfacere pentru producătorul din Stuttgart a suferit o scădere de 25%. În total, doar 163.700 de vehicule au fost comercializate. De asemenea, toate vânzările din regiunea Asiei au scăzut cu 20 de procente din cauza restricțiilor care au loc în aceste state. În Europa, vânzările de automobile au scăzut cu 10 procente.

În Statele Unite ale Americii, vânzările Mercedes-Benz nu au avut chiar atât de mult de suferit. Diferența față de anul trecut o fac doar trei procente.

Problemele nu se opresc la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz nu este singura companie care suferă de pe urma acestor probleme. Și alți constructori de automobile de lux au înregistrat scăderi importante. BMW, Audi sau chiar Lexus au întâmpinat dificultăți în a onora cerințele pieței. Mulți dintre producătorii de mașini de lux nu au putut atinge nici măcar cifrele de vânzări de anul trecut. În contrast cu scăderile vânzărilor, cererea pentru vehicule electrice este una ridicată. De altfel, Tesla declară că iunie a acestui an a fost luna cu cel mai mare număr de vehicule produse din istoria companiei.

Cu toate acestea, Mercedes-Benz spune că va rămâne la planul pe care și l-a propus pentru anul acesta. În ciuda temerilor pentru o posibilă creștere a inflației, „cererea clienților rămâne ridicată”, a spus directorul de vânzări, Britta Seeger. În special modelele de lux, precum Maybach și mașinile electrice din seria de modele EQ, sunt deosebit de populare, a spus Seeger într-un comunicat.

Vânzările de vehicule comerciale ale gamei Mercedes-Benz Vans a rămas puțin sub nivelul de anul trecut, cu 100.000 de unități vândute la nivel mondial în al doilea trimestru, potrivit producătorului auto.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide