Varianta europeană Jeep Grand Cherokee se lansează la Geneva 2013

Autor: Oraan Mărculescu 12 feb. 2013 Știri auto

Prin acest facelift, Jeep Grand Cherokee încearcă să facă faţă unui segment dominat de puternice nume germane, iar recentele rezultate pozitive privind vânzările Jeep în Europa sunt de natură să le dea speranţe oficialilor.

Cine se aştepta ca versiunea europeană să se diferenţieze vizibil de cea americană, se înşeală, deoarece Grand Cherokee facelift care se lansează la Salonul Auto Geneva 2013 arată identic. Un efect al globalizării, evident.

La nivelul exteriorului sunt păstrate cam toate elementele cromate care fac deliciul americanilor, în timp ce baghetele LED care delimitează farurile îi conferă o identitate suficient de puternică, alături de grila elegantă.

Interiorul este dominat de marele display tactil, de 8,4 inci, în timp ce maneta schimbătorului arată foarte high-tech, aducând o notă de originalitate maşinii. Rămâne de văzut dacă nivelul calităţii generale a materialelor habitaclului poate rivaliza cu al concurenţilor europeni.

Ca motorizări, Grand Cherokee se va baza în Europa pe un diesel V6 de 3,0 litri, respectiv pe două propulsoare pe benzină: un V6 de 3,6 litri, respectiv un V8 de 5,7 litri. Toate motoarele sunt cuplate cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte, care promite un nivel mai scăzut al consumului.

Jeep Grand Cherokee facelift urmează să fie pus în vânzare pe plan european din vara acestui an, specificaţiile, dotările şi preţurile urmând a fi comunicate după salonul elveţian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide