Vector W8 are 30 de ani dar rămâne cel mai frumos supercar american produs vreodată – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 17 dec. 2019 Știri auto

Simbolul anilor ’80, Vector W8 este poate unul dintre cele mai spectaculoase supercaruri americane făcute vreodată, datorită combinației de design nebun și originalitate.

Realizate de Vector Aeromotive Corporation, doar 20 de exemple de W8 au fost construite între 1989 și 1993. Trebuie să recunoaștem că în comparație cu extremul Vector W8, Lamborghini Countach arată destul de îmblânzit și chiar pașnic.

GALERIE FOTO

Cu toate acestea, nu doar exteriorul arată foarte bine. După deschiderea ușii tip foarfecă la interior se vede o interpretare unică a cum ar trebui să arate cabina unui supercar.

Datorită manetei de transmisie montată pe pervazul șoferului și absenței unei console centrale, șoferul și pasagerul împărtășesc un spațiu comun pentru picioare care a oferit cabinei o atmosferă unică. Tabloul de bord arată ca al unui avion de luptă.

Așezat în mijloc este un motor V8 cu o capacitate de 6,0 litri, ajutat de o pereche de turbocompresoare. Rezultatul final este un total de 625 CP și 879 Nm cuplu. Poate cea mai neobișnuită parte a motorului este transmisia: este vorba de o cutie automată cu trei viteze de producție GM.

Vector a afirmat că W8 era capabil de 0-100 de km /h  în aproximativ 3,9 secunde și că nu va înceta să accelereze până când nu va atinge 389 km / h.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MOTOR1.COM


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide