Vehiculele electrice au și motor pe benzină cred unii șoferi

Autor: Mihai Morcovescu 27 nov. 2021 Știri auto

Peste 66% dintre șoferi sunt de părere că vehiculele electrice sunt echipate și cu un motor termic pe benzină. Acesta este rezultatul unui sondaj efectuat recent de japonezii de la Toyota care a vizat mașinile cu zero emisii.

Deși tot mai mulți conducători auto se reorientează către vehiculele electrice, foarte mulți dintre aceștia nu cunosc din ce este alcătuit sistemul de propulsie al acestora.

Pentru a clarifica această problemă, Toyota a organizat un eveniment având ca temă principală viitorul electromobilității. Cu acest prilej, producătorul nipon a dezvăluit o statistică incredibilă care arată cât de puține lucruri cunosc mulți consumatori despre vehiculele electrice.

Confuzie uriașă în ce privește vehiculele electrice

Un studiu realizat în anul 2019 conținea o întrebare extrem de simplă, și anume „Vehiculele electrice au și un motor pe benzină?”. Răspunsul trebuia să fie unul singur, și anume „NU, vehiculele electrice nu au și motor termic pe benzină”. Spre surprinderea generală, 66% dintre respondenți au dat răspunsul greșit.

Aceeași întrebare a făcut obiectul unui alt studiu, realizat în acest an. Rezultatul a fost, surprinzător, același. Rezultatul este cu atât mai șocant cu cât peste 70% dintre cei chestionați se gândesc să-ți achiziționeze în viitor o mașină electrică.

Mai mult decât atât, când participanții la studiu au fost întrebați dacă mașinile hibride trebuie conectate pentru a fi conduse, 75% dintre respondenți au răspuns DA, vehiculele hibrid au nevoie de priză.

Oficialii japonezi au declarat că aceste statistici sunt cu adevărat frustrante având în vedere că Toyota a lansat modelul hibrid Prius cu peste două decenii în urmă. În același timp, rezultatele sondajelor sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât constructorul nipon are o gamă extinsă de hibride tradiționale precum RAV4, Corolla, Camry, Avalon, Highlander, Sienna și Venza.

Pentru a combate aceste informații eronate, cei de la Toyota au pus bazele unui centru de învățare dedicat unde consumatorii vor putea afla totul despre vehiculele electrice și cele hibride, sistemele de propulsie hibride, hibride plug-in, electrice și cele pe bază de celule cu hidrogen.

Sursa: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide