Versiune profesională: Volkswagen Amarok XXL

Autor: Oraan Mărculescu 13 mai 2013 Știri auto

Pentru firmele care au nevoi speciale de la un pick-up, germanii de la Volkswagen s-au gândit să ofere o variantă care putem spune că rivalizează cu pick-up-urile americane full-size: Volkswagen Amarok XXL.

Deocamdată, Amarok XXL este destinat comenzilor speciale din partea firmelor private sau autorităţilor locale, dar în curând modelul va fi disponibil şi pentru persoanele fizice interesate de un Amarok mai spaţios.

”XXL” înseamnă alungirea maşinii cu peste 60 cm faţă de un Amarok standard, aşa încât lungimea totală ajunge acum la 5,9 metri. Principalul avantaj ţine de lungimea interioară a benei, care are 2,21 metri.

VW Amarok XXL este oferit în varianta cu dublă cabină, iar motorizarea este TDI-ul de 2,0 litri, în doua versiuni de putere: de 140 CP sau de 180 CP. Opţional este oferită cutia automată cu 8 trepte, în timp ce tracţiunea integrală 4MOTION este standard.

În Germania, preţul de pornire pentru Volkswagen Amarok XXL se cifrează la 30.000 de euro, ceea ce înseamnă cu 10.000 de euro mai mult decât cel mai ieftin Amarok. Totuşi, avantajul lui Amarok XXL pentru unii e că poate fi considerat o alternativă interesantă la camionetele uşoare, având şi aptitudini offroad.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide