Versiunea de serie a crossoverului electric Smart #1 va debuta la începutul lunii aprilie

Autor: Mihai Morcovescu 05 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Smart a oprit definitiv producția modelului EQ ForFour la sfârșitul lui 2021. Decizia a fost luată pentru a-i face loc viitorului crossover 100% electric. Acesta se va numi oficial Smart #1 și își va face debutul la începutul lunii aprilie, deși inițial se vorbea despre sfârșitul lui 2022.

Noul crossover cu emisii zero se va baza pe Concept #1, prototipul dezvăluit în toamna anului trecut la Munchen. Acesta va fi primul model din noua generație de vehicule electrice pe care le va produce brandul deținut de Grupul Mercedes-Benz și de chinezii de la Geely.

Noul Smart #1 va oferi o autonomie de până la 430 km

Prin noua strategie, producătorul din Stuttgart a stabilit ca viitoarele sale modele electrice să fie identificate prin numere. Simbolul # (n.n. – hashtag) evocă tendințele în era digitală și ne indică faptul că publicul tânăr va fi ținta principală a noului crossover electric.

În urmă cu o lună, câteva prototipuri Smart #1 au participat la o serie de teste aerodinamice și de rezistență. Acestea s-au desfășurat în nordul Chinei, în condiții extreme la temperaturi foarte scăzute. De altfel, acolo va fi și produs modelul cu emisii zero.

Potrivit blog-ului MB Passion, citat de Motor1, noul Smart #1 va fi pus în mișcare de un singur motor electric, montat posterior. Acesta va oferi aproximativ 200 CP. Energia va fi stocată într-una dintre cele două variante de baterie care vor fi disponibile în momentul lansării.

Bateria mai mare va avea o capacitate de 60 kWh. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie de până la 430 de kilometri, în regim WLTP.  O stație de încărcare rapidă ar putea reîncărca bateria lui Smart #1 de la 5 la 80% în aproximativ 30 de minute.

Smart #1 va beneficia de noul limbaj de design „Sensual Producty”. Din punct de vedere estetic, mașina va afișa un aspect care, spun germanii, reprezintă un echilibru perfect între estetică și aerodinamică. De altfel, mașina va avea un coeficient de rezistență aerodinamică de numai 0,29.

Noul Smart #1 va fi destinat piețelor din Europa și China. Debutul oficial va avea loc la începutul lunii aprilie. Un al doilea crossover, care va fi ceva mai mare, ar trebui să fie lansat la o dată ulterioară.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Smart


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide