Veste bună pentru șoferi: S-au aprobat exproprierile pe viitorul traseu al drumului expres Craiova Pitești

Autor: George Cristea 25 sept. 2020 Știri auto

Șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a anunțată că s-au aprobat exproprierile pe viitorul traseu al drumului expres Craiova Pitești. Este vorba de tronsonul 3, cuprins între Slatina și Colonești, a cărui execuție a fost atribuită în urmă cu o săptămână.

Intră în Galeria FOTO

Decizia a fost luată prin hotărâre de Guvern, iar acest lucru înseamnă că lucrările pot începe pe acest tronson, constructorul având astfel un front bun de lucru.

„Pentru drumul expres Craiova-Piteşti a fost adoptat un proiect de hotărâre de guvern pentru exproprierea unor imobile de pe tronsonul 3 al acestui drum expres. De asemenea, valoarea acestor exproprieri se ridică la aproximativ 13 milioane de lei şi, în acest caz, ca urmare a adoptării acestui act normativ, se asigură frontul de lucru pentru constructor pe acest tronson. Un proiect de infrastructură care a avansat în mod spectaculos, am putea spune, în acest an, ajungându-se la un grad de execuție drumul expres Pitești-Craiova de peste 50%”, a declarat Ionel Dancă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

S-au aprobat exproprierile pe traseul drumului expres Craiova Pitești. Cine este beneficiarul?

Contractul pentru tronsonul al treilea al drumului expres Craiova Pitești, ca și cele ale tronsoanelor adiacente (2 și 4) a fost câștigat de un antreprenor român – asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.. Tronsonul 3 al drumului expres DX12 Craiova Pitești are o lungime de 31,75 kilometri și va uni localitățile Slatina și Colonești. Valoarea contractului este de 670.717.330,94 lei fără TVA. Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de executare a lucrărilor.

Ionel Dancă a mai vorbit de două proiecte de infrastructură pentru care s-au aprobat în ședință de Guvern. Este vorba de centura orașului Rădăuți, pentru care s-au aprobat exproprierile, dar și de cea a orașului Sighișoara, pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

„Este vorba de relocarea unor utilități, astfel încât după adoptarea acestui act normativ, practic, se asigură toate condițiile pentru finalizarea cât mai curând a acestui proiect de infrastructură, respectiv, până la sfârșitul acestui an, centura municipiului Rădăuți ar putea fi finalizată”, a afirmat Dancă. Despre centura Sighișoarei, Dancă a spus că este primul pas în acest proiect important, care are o lungime de 13 kilometri și care va costa 391 de milioane de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide