Veste bună pentru șoferi: Transalpina, deschisă pe perioada iernii în timpul zilei

Autor: Daniel Samoilă 06 nov. 2021 Știri auto

Șoferii din România au parte de o veste bună. Drumul Național 67 C (Transaplina) va rămâne deschis și pe perioada iernii, în timpul zilei, dar cu anumite restricții.

Pe parcursul iernii șoferii pot circula pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și Curpăt. Anunțul a fost făcut de Instituțiile Prefectului Vâlcea și Alba.

Decizia a fost luată de Sebastian Fârtat, prefectul județului Vâlcea, și Nicolae Albu, prefectului județului Alba, pentru a facilita accesul turiștilor în zonă.

Intră în Galeria FOTO

Transalpina, deschisă și iarnă. Ce restricții vor fi

Transalpina rămâne deschisă pentru turiști și iarna în timpul zilei, dar vor fi și restricții, potrivit G4Media:

– Mașinile vor circula cu o viteză de 30 de km/h

– Nu pot circa mașinile care depășesc 7,5 tone

– Circulația va fi deschisă în intervalul orar 08:00-18:00

– Nu se poate circula pe timpul nopții, în intervalul orar 18:00-08:00

– Circulația ar putea fi restricționată în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori, etc.), dar și dacă sunt căderi de stânci pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – km 79+200.

Transfăgărășanul, închis din octombrie

Dacă Transalpina rămâne deschisă și pe perioada iernii, nu același lucru se poate spune și despre un alt drum popular din România – Transfăgărășan.

Transfăgărășanul, șoseaua montană care leagă județul Argeș de județul Sibiu, a fost închis de luni, 25 octombrie. Măsura a fost anunțată de compania națională de drumuri CNAIR.

După ce a amânat momentul închiderii DN7C între Piscu Negru și Bâlea Cascadă, pe data de 20 octombrie, CNAIR a luat decizia pentru data de 25 octombrie. Astfel, circulația va fi închisă de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru) până la kilometrul 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Sectorul de drum închis circulației va fi semnalizat corespunzător.

Măsura a fost adoptată de Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C, care prevede oprirea circulației pe Transfăgărăşan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide