Vești bune pentru bucureșteni: Primăria Capitalei va achiziționa 100 de troleibuze

Autor: Mihai Morcovescu 13 iul. 2022 Știri auto
Vești bune pentru bucureșteni: Primăria Capitalei va achiziționa 100 de troleibuze

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunțat că Primăria Capitalei pregătește achiziționarea a 100 de troleibuze. Edilul a făcut anunțul prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook.

Astfel, în cel mai scurt timp, va fi lansată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) documentaţia necesară pentru această achiziţie. Valoarea proiectului depăşeşte 270 de milioane de lei fără TVA, iar finanţarea nerambursabilă va veni de la Fondul de Mediu.

„În cel mai scurt timp vom lansa în SEAP documentaţia pentru achiziţia a 100 troleibuze pentru care există finanţare nerambursabilă din Fondul de Mediu. Cele 100 de troleibuze noi se vor achiziţiona suplimentar faţă de cele 22 de troleibuze finanţate prin PNRR” a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei.

Valoarea contractului este de peste 54,6 milioane de euro

Edilul Capitalei a precizat că valoarea estimată totală a acestui proiect este de 273.109.244 lei fără TVA (cca. 54,6 milioane de euro). Finanţarea va veni din veniturile Fondului de Mediu obţinute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Potrivit lui Nicușor Dan, cele 100 de troleibuze noi fac parte din gama de vehicule de 12 metri. Acestea au podeaua complet coborâtă și dispun de un spaţiu special destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilităţi.

Noile troleibuze care vor intra în dotarea STB sunt dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS. De asemenea, acestea vor dispune de sistem de informare audio-video, aer condiţionat. În plus, vor oferi o autonomie de cel puțin 20 de kilometri, mai precizează primarul Bucureștiului.

Conform lui Nicușor Dan, garanţia funcţionării este de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani. Garanția vizează troleibuzul în ansamblu şi toate componentele acestuia. Inclusiv pentru întreţinerea planificată, consumabilele şi manopera efectuată în această perioadă.

În urmă cu circ o lună, Primarul General al Capitalei a prezentat bucureștenilor noul tramvai Astra Imperio Metropolitan. Acesta a fost construit de societatea Astra Vagoane și face parte dintr-un lot de 100 de garnituri achiziționate de Primăria Municipiului Bucureşti. Garniturile vor circula pe liniile 41, 1, 10, 21, 25, 32, 40 și 55.

Sursa: Facebook/Nicușor Dan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide