Vești bune pentru fanii mărcii SsangYong

Autor: Promotor 03 iul. 2022 Știri auto

Vești bune pentru fanii SsangYong. Compania, care se chinuie de ani din punct de vedere financiar, a găsit un cumpărător și pare să fi fost astfel salvată de la dispariție.

Tribunalul din Seul a aprobat planurile grupului coreean KG Consortium de a prelua SsangYong. Asta înseamnă că SsangYong are, în sfârșit, din nou o bază financiară solidă. La începutul acestui an, SsangYong părea să-și fi găsit un nou proprietar, Edison Motors, tot din Coreea de Sud.

Edison Motors urma să preia SsangYong de la Mahindra & Mahindra. Cu toate acestea, afacerea a eșuat, deoarece Edison Motors nu și-a respectat obligațiile de plată.

SsangYong pare a fi un brand care nu își pierde admiratorii

Compania anunță cu mândrie că a primit deja 25.000 de comenzi pentru Torres. Torres este un nou SUV care se situează între modelele Korando și Rexton. Torres introduce un limbaj de design complet nou. Modelul va fi a doua mașină electrică a mărcii, după Korando e-Motion. În alte părți ale lumii, Torres va fi comercializat și cu un motor termic 1.5 T-GDI.

Pentru mașinile sale electrice, SsangYong folosește cunoștințele, competențele și tehnologia companiei chineze Build Your Dreams (BYD). Există mai multe planuri pentru viitor. De exemplu, SsangYong va asambla până la 30.000 de mașini în Arabia Saudită împreună cu Saudi National Automobiles Manufacturing (SNAM) începând cu 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: SsangYong



Comentarii
Inchide